Марио Панчев – мъжът, който ликвидира избягалия затворник Владимир Пелов,

...
Марио Панчев – мъжът, който ликвидира избягалия затворник Владимир Пелов,
Коментари Харесай

Р.Петков: Убиецът на Пелов бил агент на МВР

Марио Панчев – мъжът, който ликвидира избягалия пандизчия Владимир Пелов, само че след това самичък умря от раните си, е бил сътрудник на Министерство на вътрешните работи. Това разгласи в студиото на „ Тази неделя” по бТВ водачът на АБВ и някогашен вътрешен министър Румен Петков. Според него сега ведомството е в пагубно състояние и ръководителят му Валентин Радев би трябвало да бъде заменен.
" Анализът (на случилото се с Пелов-б.р.) би трябвало да го прави различен министър. Да кажеш „ Малшанс, ние тъкмо да го хванем и нашият сътрудник го гръмна – тъй като умрелият в „ Пирогов” е сътрудник на Министерство на вътрешните работи (…) Той е в основата на свидетелските показания против убития нарушител Пелов, той е индивидът, уведомил Министерство на вътрешните работи за редица неща ", възмути се Петков.
Според него мрежата на информаторите и помагачите на Министерство на вътрешните работи е унищожена и по тази причина ботевградските служители на реда не са научили, че в един съответен апартамент на обвързван с избягалия пандизчия се купува 3 пъти повече храна и сметките скачат фрапантно без забележим мотив. " Деморализирана е системата и обществото не желае да работи със системата в този й тип. Изводът от тази разпра е, че няма страна, нарушителите вземат решение своите проблеми между тях ", акцентира Румен Петков.
Според него ударите по Министерство на вътрешните работи са почнали още от 1992 година с " безпринципната кадрова политика ": " Хора бяха изхвърлени на улицата и някои от тях бяха длъжни да оцелеят по не най-хубавия за страната метод ". Другите удари пристигнали от непрекъснатите преструктурирания и ваденето на досиета отвън кръга на " политическите доносници ", което прекършило агентурния уред.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР