Марио Драги не се поколеба да посочи, че прогнозата за

...
Марио Драги не се поколеба да посочи, че прогнозата за
Коментари Харесай

Растежът на еврозоната най-вероятно се е забавил до 0,2%

Марио Драги не се поколеба да уточни, че прогнозата за стопанската система на еврозоната става " все по-лоша и по-лоша ". И тази седмица ще разберем тъкмо какъв брой неприятно е ситуацията, написа Bloomberg.

Растежът през второто тримесечие най-вероятно се е забавил до едвам 0, 2 % - ритъм, който няма да помогне на Европейската централна банка да доближи задачата си за инфлацията. Бизнес изследванията в района ще дадат по-детайлен взор по какъв начин фирмите се оправят с комерсиалното напрежение и по-ниското търсене. И може да унищожат и последните очаквания за по-добро показване през актуалното тримесечие до края на септември.

Забавянето на стопански растеж удря корпоративна Европа, и изключително автомобилните производители. Ръстът при услугите към момента компенсира, само че не се знае какъв брой дълго ще продължи това.

" Растежът най-вероятно ще се забави до 0,2 % от 0,4 % през първото тримесечие. Очакваме сходно показване и през третото тримесечие. Заради по-бавния напредък може да чакаме огромен пакет тласъци през септември ", споделят икономистите на Bloomberg.

Очакват се и разочароващи вести за инфлацията тази седмица - тя да падне под 1%. Проучване в петък сподели, че дълготрайните упования за повишение на цените понижават и е ясно, че Драги е мисли по въпроса. " Не ни харесва какво се случва при инфлацията ", сподели той.

Президентът даде задача на чиновниците в ЕЦБ, както и на националните централни банки, да проучат какво може да се направи, с цел да бъде нараснал растежа на стопанската система. Намаляване на лихвите и нови покупки на облигации остават в листата.

Редицата стопански данни тази седмица ще им оказват помощ в разбора.

И прогнозите за тях не са положителни. Очаква се стесняване в Италия, а може би и в Германия (данните за най-голямата стопанска система в Европа ще дойдат чак на 14 август). Испания и Франция наподобяват по-стабилни, само че увеличаващите се външни опасности значат, че общата наклонност е за понижаване на инерцията. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР