Маринов: Обсъжда се застрахователите да имат достъп до системата на

...
Маринов: Обсъжда се застрахователите да имат достъп до системата на
Коментари Харесай

Маринов: Обсъжда се застрахователите да имат достъп до системата на полицията

Маринов: Обсъжда се застрахователите да имат достъп до системата на полицията
Цената за застраховката би трябвало да се вземе след просторен спор и се видят всички благоприятни условия, би трябвало да се направи доста бърза връзка сред държанието на лидера и финансовата глоба, която той търпи от неговото нелегално държание. Това съобщи вътрешният министър Младен Маринов пред публицисти след формалното отбелязване на професионалния празник на полицията, съобщи кореспондент на БГНЕС

В развой на разискване е също застрахователите да имат достъп до осведомителната система на полицията, с цел да виждат предишното на лидера или автомобила, заяви още министърът. Според Маринов няма да е проблем, защото ставало дума единствено за синхронизиране на регистрите.

„ Пътна полиция “ работи с най-модерните осведомителни системи. В последните години се направиха няколко нововъведения, работи се с таблети. Спирането на всеки един лидер минава през инспекция в осведомителната система. Всяко нарушаване, без значение от времето и мястото се съхранява в системата. Така че не виждаме проблем да се обвърже системата на „ Пътна полиция “ с тази, която желае да вкара Комисията за финансов контрол, счита шефът на „ Национална полиция “ основен комисар Христо Терзийски. При разглеждането на другите разновидности от КФН са взели и мнението на полицията.

БГНЕС напомня, че преди ден КФН пусна за разискване план на Наредба за единните условия за коригирането на застрахователната награда, според от държанието на лидера на моторното транспортно средство, покрито от осигурителен контракт за наложителна застраховка "Гражданска отговорност".

Системата, известна още като „ бонус –малус “, планува всички притежатели на моторни транспортни средства и коли да бъдат сложени в базов клас от общо 12 и няма да получават нито нарастване, нито понижение на застрахователната награда. Ако в границите на една година няма нарушавания и не са изплащани компенсации за породени вреди, то съответният притежател или автомобил ще минава в идващия по-нисък бонус-малус клас и при последващо подписване на застраховката ще получава понижение. /БГНЕС

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР