Маринка е едва на осем, а от пет години насам

...
Маринка е едва на осем, а от пет години насам
Коментари Харесай

Да помогнем на Маринка да порасне

Маринка е едвам на осем, а от пет години насам се бори с израстък в мозъка!
Днес е усмихната и лъчезарна млада девойка, която обича да танцува и играе. Мечтае да стане сладкарка и желае да си има лична сладкарничка, където да работи дружно с мама. Живее с майка си и по-малката си сестичка Аля, с която са доста привързани, само че за жалост са разграничени през множеството време, тъй като на Маринка постоянно ѝ се постанова да бъде в болница.
Наред в битката с подлия рак, тя страда и от обструктивна хидроцефалия.
 Малкият Дени има потребност от средства за лекуване Малкият Дени има потребност от средства за лекуване
Дени е на 12 години и от една година се бори с рак на тимусната жлеза. " Той е лъчезарно и усмихнато дете, което пораства щастливо в нашет...
" Сега е във втори клас, от който е посещавала едвам два образователни дни. Първи клас мина доста мъчно и съкрушително за нея – заран ходеше на учебно заведение, когато можеше, а следобяд в болничното заведение. На детска градинка също съвсем не е ходила. ", споделя майката на Маринка.
Детето има направени три интервенции – една за слагане на шънт с клапа в мозъка поради хидроцефалията и две интервенции в опит за премахване на части от тумора. За страдание, той е на такова място в мозъка, че няма по какъв начин да бъде отстранен изцяло. През годините Маринка е минала голям брой курсове на химиотерапия, само че туморът продължаваше да се развива.
След последната интервенция, която се организира през месец октомври 2019-та година, туморът стартира да прогресира по цялата нервна система.
Веднага се стартира лъчелечение с кибернож и съпътстваща химиотерапия. Направихме и няколко извънредно скъпи, само че доста значими проучвания в България и чужбина. Последното такова е генетично, с тенденция таргетна терапия и е направено непосредствено върху последно извадените елементи от самия израстък. Установен е позитивен резултат към няколко медикамента и незабавно бе стартирана терапия с Траметиниб. Скоро по-късно Маринка се усъвършенства и след шестмесечен престой в лечебни заведения бе изписана и се прибра у дома.
 Малката Кая има потребност от средства за интервенция Малката Кая има потребност от средства за интервенция
Кая Димитрова е родена на 05.07.2020 година в окръжна болница Сливен. През целия интервал на бременността не е имало никакви проблеми, само че...
Всичко, което можеше да се направи, бе направено – таргетната терапия е последната вяра за стабилизиране и живот на детето.
За страдание, тази терапия, която може да спре рака, не се покрива от здравната каса. Месечната сума от 5 000 евро за медикамента и всички нужни други медикаменти става голяма и непостижима за фамилията  ѝ, а би трябвало да се ползва в продължение на най-малко две години!
Затова се обръщаме към вас, благи хорa – помогнете на Маринка да порасне!
Вижте по какъв начин можете да
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР