Маринела Арабаджиева е направила опит за самоубийство, след като е

...
Маринела Арабаджиева е направила опит за самоубийство, след като е
Коментари Харесай

Маринела Арабаджиева опитала да се самоубие

Маринела Арабаджиева е направила опит за самоубийство, откакто е приела в токсични дози лекарството против високо кръвно налягане „ Хлофазолин “. Това излиза наяве от определение на състав на Апелативния профилиран углавен съд (АСНС).

С него съдът е оставил без почитание настояването на прокуратурата за прекъсване на незабавното осъществяване на определение на спецсъда от 29 юли, с което Арабаджиева беше освободена под домакински арест, а делото против нея и брачна половинка ѝ Ветко беше прекъснато и върнато за доразследване.

Специализираният съд върна в ареста Маринела Арабаджиева

От определението на ръководителя на АСНС Георги Ушев обаче излиза наяве, че настояването на прокуратурата е оставено без почитание поради пропуск на държавното обвиняване, което не е връчило митинга си на подсъдимите и техните бранители. Затова делото е върнато на спецсъда, с цел да се извърши процедурата, след което още веднъж ще бъде изпратено на втората инстанция, с цел да прегледа всъщност настояванията на прокуратурата.

От показаните от юрист Ина Лулчева доказателства излиза наяве, че Маринела Арабаджиева е пробвала да се самоубие на 15 юли. Тогава тя е била призната по неотложност в болница след банкет на токсични дози „ Хлофазолин “. Според служебна записка от болничното заведение, Арабаджиева е с голям брой съпътстващи болести и е належащо да бъде проследявана интензивно, което наложило лекуването ѝ във вътрешно поделение до стабилизиране на положението ѝ.

По делото са били показани също експертно мнение и рекомендации на психиатър. В тях лекарят е обяснил, че при Арабаджиева „ е налице висок риск от самоубийство, който е открит по време на прегледите и извършени с нея сеанси на 22.07.2020 година, при които са установени настойчиви мисли за самоубийство, възприятие за безизходност и беззащитност, директни и индиректни заявки за самоубийство “, написа paragraph22.

Според психиатъра е налице висок риск Арабаджиева да направи и още един опит за самоубийство при стресова обстановка. В определението на съда е посочено, че подсъдимата и сега е в болница, заради което настояването на прокуратурата за прекъсване на незабавното ѝ освобождение от ареста е безпричинно.

Делото против семейство Арабаджиеви е за незаконна група, занимавала се с данъчни закононарушения и пране на пари. Според обвиняването незаконната активност е осъществявана в продължение на 6 години, като е почнала през 2013 година. Те са упрекнати и в това, че като шефове на компании склонили представляващите сдруженията да не заплащат налози, които са в изключително огромни размери. При водене на счетоводството употребявали документи с погрешно наличие, прилагани при подаването на данъчни заявления, с цел да приспадат най-после неследващ се данъчен заем. Най-често била употребена практиката да заявяват и осчетоводяват доставки от компании от вида „ изчезнал търговец “. След това парите от данъчните измами били изпирани с поредност от транзакции, които трябвало да скрият произхода им. За изпирането на парите е упрекнат синът на Арабаджиеви – Вълчо в съучастничество с родителите му и още двама от групата.

Разследването против Арабаджиеви стартира преди 2 години, само че едвам през март 2019 година съпрузите бяха арестувани в дома на Георги Семерджиев в Кабрера де Мар покрай Барселона и екстрадирани по-късно в България.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР