Марин Петков се превърна в героя при снощната победа на

...
Марин Петков се превърна в героя при снощната победа на
Коментари Харесай

Марин Петков - перспективната рожба на Левски

Марин Петков се трансформира в героя при снощната победа на Левски над Пирин. Младият състезател вкара два гола за триумфа с 3:0 над " орлетата ". Така 18-годишният състезател се отблагодари по най-хубавия метод на Станимир Стоилов за доверието да го пусне измежду титулярите, на мястото на санкции Андриан Краев.

Петков е считан за един от най-перспективните юноши на " сините ". Постъпва в школата на клуба на 12 години, идвайки от Етрополе. Сред подрастващите играе най-вече като централен нападател. Сега, с изключение на на върха на офанзивата, може да бъде нападателен халф и крило. Дебют с екипа на мъжкия тим Марин прави едвам на 16 години - на 10 ноември 2019 година при загубата с 0:1 от Ботев (Пловдив).
 Марин Петков: Стоилов желае да даваме всичко от себе си в името на Левски
Марин Петков: Стоилов желае да даваме всичко от себе си в името на Левски

" Беше значимо да затвърдим стремежа си "

Към днешна дата атакуващият състезател има 28 мача с екипа на " сините " и 5 гола.

Марин Петков е огромен любим на някогашния нападател на отбора Валери Божинов, който преди време насочи паметната имитация " Аз съм влюбен в Марин Петков " и добави - Виждам себе си в него. Това е моето мнение. Това е момчето, което би трябвало да му се дава късмет. Ако на това момче му се даде опция да играе, Левски ще може и да изкара пари от него ".
 Снимка 551204
Източник:

Талантът се радва и на огромна обич от страна на публиката, която поддържа безусловно " рожбите на клуба ", аплодирайки ги бурно и съвсем в никакъв случай критикуващи ги очевидно.

Самият 18-годишен състезател е определян е като спокоен и непретенциозен. Не обича да дава изявленията и страни от медийни изяви. В едно от дребното обществени изявления споделя: " В Академия Левски научих по какъв начин да станеш мъж. В един миг отиваш на интернат на 12 години, надалеч от вкъщи. Важно е да направиш крачките - да станеш мъж и да превъзмогнеш неналичието на фамилията. Нивото при мъжете е друго. Надявам се по-бързо да се наложа. Най-обичам да играя зад нападателя. Това обаче го преценя треньорът. Мотивира ме отговорността, която ми се гласоподава. Надявам се това да е моментът на нова мощна генерация от школата на Левски. Перфектно се разбираме с Мартин Петков. Приятели сме. Вкара доста прекрасен гол. За мен няма значение дали въвеждам или депозирам - значим е крайният резултат ".
 Снимка 529762
Източник:

Сега Марин Петков има отличния късмет да се бори за място в състава на Станимир Стоилов, треньор, който е потвърдил нюха си към гении и решителността да залага на тях в основни моменти. За шест години на " Герена ", нападателят израсна пред очите на почитателите. Днес той има всички предпоставки да се трансформира от обещаващ гений в звезда на тима. Топката е в краката на Марин Петков...
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР