Марин Льо Пен Марин Льо Пен бе преизбрана в неделя

...
Марин Льо Пен Марин Льо Пен бе преизбрана в неделя
Коментари Харесай

Марин Льо Пен бе преизбрана за лидер на Националния фронт на Франция


Марин Льо Пен

Марин Льо Пен бе избрана отново в неделя с съвсем цялостно единогласие за водач на френския Национален фронт от 1500-те делегати на партийния конгрес в Лил, съобщи Агенция Франс Прес.

49-годишната Льо Пен бе единственият претендент за управителния пост на крайнодясната партия и получи 100 % " за " от годните бюлетини.

При преброяването бе открито, че 2.87 на 100 от бюлетините са празни или невалидни.

На последните президентски избори във Франция Марин Льо Пен съумя да доближи балотажа, където бе победена от Еманюел Макрон.

Тя стартира трети мандат като водач на Националния фронт, чието управление пое през 2011 година от татко си Жан-Мари Льо Пен, създател на партията.

На конгреса в Лил в неделя бе решено със 79.7 гласа " за " против 22.2 на 100 " срещу " да бъде лишен статутът на Льо Пен-баща като почетен президент на партията.

Също в неделя Марин Льо Пен предложи Национален фронт да се преименува на Национално обединяване, съобщи Франс прес. Така партията щяла да приключи своето обновяване, което е изискването за реализиране на триумф, аргументира се лидерката.

Новото име следва да бъде утвърдено от членовете на партията посредством гласоподаване по пощата. Резултатите от вота ще бъдат известни след не по-рано от шест седмици.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР