Марин и Стефан Димитрови са посещавали сградата на МВР, докато

...
Марин и Стефан Димитрови са посещавали сградата на МВР, докато
Коментари Харесай

Димитрови са посещавали сградата на МВР, докато Бойко Рашков е бил министър


Марин и Стефан Димитрови са посещавали постройката на Министерство на вътрешните работи, до момента в който министър е бил Бойко Рашков. Шефката на Агенция " Митници " Петя Банкова е посещавала постройката през 2023 година Това излиза наяве от публично писмо, подписано от министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, до краткотрайната анкетна комисия за следствие на корупционните практики в Агенция " Митници " и възможната роля на Асен Василев в тях. В писмото има информация за инспекции против Живко Коцев, до момента в който е част от системата на Министерство на вътрешните работи.

На съвещанието бе изслушан и новият шеф на организацията Георги Димов, който отхвърли да разяснява всъщност дали осъществените до момента инспекции за работата на към този момент някогашната ръководителка на митниците има отговорно държание.

От писмото до краткотрайната комисия, квалифицирано от Министерство на вътрешните работи, излиза наяве, че партньорските служби не са подавали данни за корупция или контрабанда, свързани с Марин и Стефан Димитрови и Никола Николов – Паскал. 

Последният не се загатва и листата с визитите в Министерство на вътрешните работи, където по разнообразни мотиви са идвали Димитрови и Петя Банкова.

Любопитен подробност е, че в текста на някои места името Марин е сменено с " Мартин ", което импровизирано бе обяснено като " техническа неточност ".

Изводът от предоставената информация заключи Станислав Балабанов от Има Такъв Народ, който председателстваше комисията.

Новият шеф на Агенция " Митници " Георги Димов съобщи, че самият той все още е направил единствено една рокада – на собствен заместител, а чиновниците са уплашени.

Константин Бачийски от ПП–ДБ алармира, че в митниците са обновени порочни практики за събиране на пари по граничните пунктове./ БНР

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР