Марин Чилич стана последният участник на 1/4-финалите на Ролан Гарос.

...
Марин Чилич стана последният участник на 1/4-финалите на Ролан Гарос.
Коментари Харесай

Чилич даде едва 7 гейма на Медведев и го изхвърли от Ролан Гарос

Марин Чилич стана последният участник на 1/4-финалите на Ролан Гарос. 33-годишният хърватин безусловно прегази поставения под №2 в схемата Данийл Медведев, побеждавайки го с безапелационното 6:2, 6:3, 6:2 на 1/8-финала за по-малко от два часа игра.

 

26-годишният руснак изглеждаше неразпознаваем на корта и не оказа съвсем никаква опозиция на своя противник. Медведев правеше обикновени неточности и бе очевидно раздразнителен от обстоятелството, че играта му не се получава.

 

За сметка на това Чилич обичайно разчиташе на мощния си сервис и завоюва 90% от точките при вкаран първи сервис. Той обаче сподели постоянна игра и при посрещане и направи цели 5 пробива в мача, като не позволи нито един и по този начин се поздрави с изразителната победа.

 

Така след тригодишно спиране, Чилич още веднъж се класира на 1/4-финал на Ролан Гарос. Той доближава до тази фаза на шампионата за трети път в кариерата си, като в никакъв случай не е успявал да я прескочи. Следващият му противник още веднъж е руснак, като това е 7-ият подложен в схемата Андрей Рубльов, който се класира за тази фаза след отричане на противника му Яник Синер поради травма.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР