Марин Чилич ще измести Григор Димитров от третото място в

...
Марин Чилич ще измести Григор Димитров от третото място в
Коментари Харесай

Чилич на финал, измести Григор от №3

Марин Чилич ще измести Григор Димитров от третото място в международната класация от понеделник. 29-годишният хърватин ще се изкачи до рекордната за него позиция, откакто за първи път стигна край на откритото състезание на Австралия и общо трети от Големия шлем. Чилич завоюва трофея на Ю Ес Оупън през 2014-а и загуби купата на „ Уимбълдън “ предишното лято.
В Мелбърн хърватинът съумя да преодолее екзекутора на Григор Димитров. Британецът Кайл Едмънд бе надалеч от напористата си игра в борбата с българина и след 2 часа и 18 минути се съобщи с 2:6, 6:7, 2:6.

„ Мисля, че във втория сет играх на приливи и отливи. Не връщах толкоз ретури, с цел да го подлагам на напрежение. В същото време Кайл стартира да сервира по-добре и да вкарва повече рискови форхенди. Аз изпитвах компликации да печеля две следващи точки. Имах ментални проблеми да задържа равнището си, само че значимото е, че се подвигнах и съумях да взема тайбрека “, съобщи Чилич.

„ Във втория сет играх на приливи и отливи – призна Чилич. – Имах ментални проблеми да задържа равнището си, само че значимото е, че се подвигнах и съумях да взема тайбрека. А Едмънд играе превъзходен тенис и прогресира доста в тура. Взе няколко скалпа, само че това му оказа въздействие в днешната среща. Най-доброто занапред му следва. “
Другият финалист ще бъде избран през днешния ден сред Роджър Федерер и корейската сензация Хьон Чунг, който идващия месец ще играе на шампионата в София.
–––––––-

Изненада

Нова шампионка при дамите

Нова шампионка ще има при дамите в Мелбърн, тъй като нито една от финалистките не е печелила откритото състезание на Австралия. Съперничките нямат и купа от Големия шлем. Румънката Симона Халеп преодоля мъчно миналогодишната победителка Ангелик Кербер (Германия) с 6:3, 4:6, 9:7 като траялата 140 минути борба бе почтена за край.
В другия полуфинал датчатката Каролине Возняцки надделя Елиз Мертенс (Белгия) с 6:3, 7:6 и стигна до трета опция да нападна първа купа от шлема. И за двете финалистки залогът е и първото място в международната класация. Двубоят е в събота.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР