Марин Чилич определено е далеч от славните си дни, в

...
Марин Чилич определено е далеч от славните си дни, в
Коментари Харесай

Кошмарът за Гофен и Чилич продължава: Записаха загуби от играчи извън топ 100!

Марин Чилич несъмнено е надалеч от славните си дни, в които завоюва купа от Шлема, само че това не му пречи да поддържа едно солидно равнище, като към този миг се намира на 24-то място в международната класация. Хърватинът през днешния ден започва присъединяване си на шампионата в Дубай, където се изправи против Иржи Весели. Хърватинът изглеждаше много неуверен в ударите си, което носеше голям брой точки в актива на квалификанта, който с помощта на началния си удар удържаше в сложните мигове, с цел да завоюва 6:4 7:6(3).

Първата част имаше наред начало за международния номер 123, който се възползва от неточностите на противника си и поведе с ранен пробив. Сервисът беше водещият удар в репертоара на двамата тенисисти, като Весели демонстрираше по-голяма убеденост в отиграванията си, което му оказа помощ да запише откриващия сет на сметката си.

Чилич по този начин и не намираше верния метод, като след нова серия неточности на личен сервис, съобщи подаването си. Във втората половина от сета неточностите обзеха сервиращите, като станахме очевидци на голям брой шансове за пробив. Чехът скоро по-късно разполагаше с поредни мачболи, от които не съумя да се възползва и последва неправдоподобен спад в играта му, с цел да забележим възобновяване на паритета от хърватина и постигане на тайбрек. Дългият гейм мина под абсолютния надзор на Весели, който на няколко пъти бе подкрепят от съперника си, с цел да стигне до крайния триумф.

Jiri Vesely beats Marin Cilic and moves on to the next round!
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР