Марин Чилич е един от малцината играчи в Откритата ера

...
Марин Чилич е един от малцината играчи в Откритата ера
Коментари Харесай

Бивш финалист на Уимбълдън даде положителна проба за COVID-19 и пропуска турнира

Марин Чилич е един от малцината играчи в Откритата епоха на тениса, които могат да се похвалят с постигане до полуфиналите на всички съревнования от Големия шлем. Бившият първенец на US Open до наскоро се намирше в положение на сериозен професионален крах, като за малко напусна топ 40 на света и не можа да доближи до етапа на финалната осмица на нито един шампионат през 2020-та година, което му се случи за пръв път, откогато е част от ATP Тура. Някогашната трета ракета на света обаче се съвзе от този сложен миг в кариерата си и впечатли със страхотни изяви на тазгодишния Ролан Гарос, отстранявайки поредно Даниил Медведев и Андрей Рубльов. Така хърватинът получи опция да спори за място във финала, само че позволи проваляне в четири сета от Каспър Рууд.

Тези изяви на ветерана възвърнаха неговия статут на един от най-хубавите състезатели в международния тенис и към него имаше съществени упования за идния Уимбълдън, защото Чилич разполага с един от най-хубавите сервиси и е първокачествен състезател на трева. Балканецът можеше да се похвали с класиране за финала на " свещената трева " преди пет сезона, а също така е печелил трофея в Куинс с триумф над Новак Джокович.

За страдание, то от време на време ориста има други проекти и международният номер 16 трябваше да се отдръпна от шампионата, тъй като е дал позитивна проба за ковид и ще бъде сменен в главната скица от " щастливия губещ " Нуно Борхес, а ето и изказването на самия хърватин:

" Здравейте, печален съм да разглася, че дадох позитивна проба за ковид. В момента съм в самоизолация и се надявах да бъда подготвен за началото на надпреварата, единствено че към момента не се усещам добре и не съм кадърен да се състезавам на оптималното си ниво. Сърцето ми е разрушено от обстоятелството, че би трябвало да пропусна Уимбълдън и да приключа сезона си на трева по този метод. Нямам самообладание да взема присъединяване следващата година " - приключва поста на Чилич в обществените медии.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР