Марин Аврамов, Afera.bgЗаповед Николай Чалъков е освободен за извършени злоупотреби

...
Марин Аврамов, Afera.bgЗаповед Николай Чалъков е освободен за извършени злоупотреби
Коментари Харесай

Назначават за главен юрист на "Напоителни системи" уволнен за злоупотреби

Марин Аврамов, Afera.bg
 Заповед Заповед

Николай Чалъков е освободен за осъществени злоупотреби по времето, когато е бил шеф на клон Тополница. По-късно е освободен и от Централно ръководство с решение на Съвета на шефовете, заради непредставянето на нужните за заемането на длъжността документи.

Въпреки това решение новият изпълнителен шеф на Напоителни системи Димо Чопков изпраща заповед за назначение на Чалъков в София клон като основен правист, евентуално с вярата да скрие от Съвета на шефовете известният измежду сътрудниците си като непрекъснат клиент на прокуратурата – Николай Чалъков.

В София клон разясняват, че в предишното, когато Чалъков е бил финансов инспектор на клона е правил присвоявания на средства от доставена вода за напояване, без да има подписани контракти с " Напоителни системи ". Всички чиновници са потресени от скандалното предопределение и недоумяват по какъв начин новото управление, вместо да мисли по какъв начин да изплати заплатите и да покрие всички други разноски на сдружението, ежедневно назначава свои хора, което задълбочава от ден на ден тежкото финансово положение.

За следващ месец чиновниците не си получават заплатите на време и не е ясно дали въобще ще ги получат скоро. Освен това новото управление подписва контракти с външни компании под прага на Закона за публичните поръчки за действия, за които в сдружението има цели отдели, на които се заплащат заплати. Притеснение буди и неналичието на график за работа от разстояние. Лишено от всякаква логичност е да стоят в една стая по 5-6 индивида при непрестанно увеличаващата се численост на инфектирани с Ковид в страната.

Както е известно междинната възраст на работещите в предприятието е много висока. Това са хора, попадащи в рисковата група. В сдружението работят и чиновници преболедували онкологични болести и такива, които към момента се лекуват. Хората разясняват, че са обезпокоени от неспазването на заповедта на здравния министър по отношение на епидемиологичната конюнктура и при положение, че има разпространяване на Ковид измежду чиновниците ще държат отговорно новото управление на " Напоителни системи ".
 Документ Министерство на вътрешните работи Документ Министерство на вътрешните работи

 Констативен протокол Констативен протокол
 Констативен протокол, стр.2 Констативен протокол, стр.2
 Документ Напоителни системи Документ Напоителни системи

Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР