Марихуана на стойност над 250000 лева е иззета при специализирана

...
Марихуана на стойност над 250000 лева е иззета при специализирана
Коментари Харесай

Откриха марихуана за 250 000 лева в наркохотел в Слънчев бряг /Снимки/

Марихуана на стойност над 250000 лв. е конфискувана при профилирана акция на полицията в Слънчев бряг, оповестиха на брифинг през днешния ден шефът на Областната дирекция на МВР-Бургас старши комисар Емил Павлов и ръководителят на Окръжната прокуратура Георги Чинев. В хода на интервенцията е са арестувани двама души, а трети е разгласен за интернационално търсене.

Както Дарик-Бургас по-рано заяви, два етажа от хотел „ Мегас “ в Слънчев бряг, предан чартърен преди две години на юридическо лице, са били изпразнени от цялото налично хотелско съоръжение, с цел да се трансфорат в съвременна оранжерия за развъждане на марихуана. Това стана ясно от брифинг на шефа на ОДМВР-Бургас старши комисар Емил Павлов и окръжния прокурор Георги Чинев.

„ Ударът може да го отчетем като извънредно сполучлив и огромен. В рамките на един ден установихме две пространства, в които са построени оранжерии за развъждане на марихуана. Едното място е в хотел, който е нает и през лятото се употребява за приемане на туристи. След летния сезон на два от етажите са обособени сред пет и шест стаи оранжерии за развъждане на марихуана на закрито, с извънредно професионално съоръжение. По оценка на специалисти в оборудването са вложени 60 хиляди лв.. Открити са 252 растения. “, сподели старши комисар Емил Павлов. По думите му става въпрос за така наречен " лампова марихуана ".



В наркооранжерията е арестуван мъж на 41 години от Несебър, а един се търси. На разстояние от към 300 метра от хотела, в складова база е задържан различен, престъпно проявен мъж от Несебър. В базата, която той стопанисвал, служителите на реда разкрили втора професионална оранжерия с 54 растения марихуана. Изключително доста като количество. Така за един ден са открити 306 броя растения, а готовата продукция е над 69 кг марихуана.

" Можете да си дадете сметка защо колосално количество става въпрос. На свободния пазар цената на грам е 30 лв.. А на свободния пазар кг коства сред 4 и 5 хиляди лв. “, сподели прокурор Георги Чинев.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР