Марихуана, екстази, кокаин и амфетамин са четирите най-търсени и най-използвани

...
Марихуана, екстази, кокаин и амфетамин са четирите най-търсени и най-използвани
Коментари Харесай

Марихуаната е най-търсеният наркотик в РС Македония

Марихуана, екстази, кокаин и амфетамин са четирите най-търсени и най-използвани опиати в Република Северна Македония , оповестява македонският Слободен щемпел. Цената на марихуаната на черния наркопазар се е нараснала с над 40 % през последните месеци в съпоставяне със същия интервал на предходната година.

Увеличила се е използването на марихуана и на наркопазара в Европа.

Според най-новите данни на Европейския център за мониторинг на опиатите използването на канабис се е нараснала по време на пандемията , а използването на екстази e намаляла. Това се свързва със стоенето в къщи и затварянето на нощните клубове .

Според изследване, обхванало 2174 жители от Албания, Косово, Черна гора, Северна Македония и Сърбия, употребяващи опиати, 91 % от интервюираните са споделили, че са употребявали канабис през последните 12 месеца , 38 на 100 - кокаин, 22 % - екстази и 20 % - амфетамин.

Около една трета от интервюираните - 32 % са споделили, че са употребявали повече канабис, а 34 % са употребявали по-малко екстази. Най-чести претекстове за приложимост на канабис били релаксирането и като помощ за заспиване.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР