Марианна Александрова е големият победител в осми сезон на емблематичното

...
Марианна Александрова е големият победител в осми сезон на емблематичното
Коментари Харесай

Новият Мастършеф Марианна: Статуетката е тежка, както и отговорността, която носи!

Марианна Александрова е огромният победител в осми сезон на емблематичното кулинарно предаване „ Мастършеф ”. Освен купата „ Мастършеф на България “, тя сграбчи и огромната премия от 100 000 лева На финала Марианна се изправи против някогашния боксьор Осман Пенд и фаворитката на останалите хоби-готвачи - Биляна Стамова. Варненката завоюва chef Илиан Кустев, chef Александър Таралежков и ресторантьора Явор Сарафов със своето морско меню. Марианна оцеля в цели 7 елиминационни борби, завоюва си 3 значки за имунитет и една мастър-престилка по пътя си към финала.

 „ Морската лъвица “, както я назова chef Таралежков, е теоретичен служащ с изявена пристрастеност към туризма. Още при започване на конкуренцията тя показа, че има за цел да сътвори районен гастрономически бранд на град Варна поради многото националности, оставили своя отпечатък върху локалната кухня. Вярна на правилата си, за финала тя показа родния си град с тристепенно меню, основано на задълбочено 3-годишно изследване. Пред кореспондент на Lupa.bg Марианна разкри по какъв начин се усеща като победител в шоуто, какво ще направи с огромната премия и какви са бъдещите й кулинарни проекти.

- Здравей, Марианна! Честита премия! Как се чувстваш?

- Много съм задоволена и щастлива.

- Очакваше ли, че ще спечелиш?

- Да! С тази настройка влязох в шоуто.

- Тежка ли е статуетката на „ Мастършеф ”?

- Тежка е и статуетката, тежка е и отговорността, която носи. Очакват ме много задължения, усърдие и самоусъвършенстване.



- Какво ще правиш с огромната премия от 100 000 лв.?

- Тази дни помислих обширно по този въпрос. Най-вероятно ще подобря своята кулинарна подготовка с образования в чужбина. Смятам също да издам книгата си, която ще бъде кулинарна, само че ще бъде учредена на научни проучвания. Не просто книга с предписания, а с пояснение за какво тъкмо този артикул е там, в тази рецепта. Както беше на финала в „ Мастършеф ”.

- В шоуто показаха, че туризмът ти е най-голямата пристрастеност в живота. Готвенето или туризма?

- Двете неща са свързани. Туризмът е тип откривателство, а готвенето показва другите култури и ни разрешава да ги открием по най-натурален метод.



- На какво те научи „ Мастършеф ”?

- На първо място да не се поверявам на никого, на второ място да бъда много самодисциплинирана и не на последно място - станах по-стресоустойчив човек.

- Коя е обичаната ти кухня?

- Това е доста сложен въпрос, само че в последните години изпитвам афинитет към източноазиатска кухня.

- Коя е най-вкусната храна?            

- Най-вкусната е домашната храна.

- Имаш ли обичано ядене?

- Обичам доста тартари и неслучайно се явих на кастинг тъкмо с тартар. Понякога дребното е повече и тъкмо в тези ястия си личи професионализмът на един готвач.

- „ Мастършеф ” сигурно ти даде доста, а взе ли ти нещо?

- Не мога да кажа, че ми е взел. Единствено излязох от зоната си на комфорт за 3 месеца, бях надалеч от околните си, от морето. Това ми е най-дългата разлъка с морето. Пътувала съм много, отсъствала съм от Варна, само че постоянно е имало морски или океански бряг. Тези 3 месеца бяха най-дългият ми интервал без воден басейн. Варна е патологично положение. Варна е вяра за варненци.



- Как би се описала накратко?

- Аз съм амбициозна стопанка. Също съм и доста бдителен и самокритичен човек. Никога не се отхвърлям и постоянно върша обещано нещо, до момента в който не се получи.

- Има ли хора, които не могат да готвят или могат, само че просто не желаят?

- Мисля, че няма някой, който да не може да готви. Всичко е въпрос на усърдие и предпочитание.

- Какво ти следва след „ Мастършеф ”?

- Продължавам да преподавам в Икономически университет – Варна. Имам научна степен и боготворя работа си със студентите. Смятам да върша повече кулинарни демонстрации, в това число кулинарни уроци, тъй като готвенето е просвета. Дори и най-опитните готвачи признават, че непрекъснато откриват нещо ново за себе си. Да приготвяш и сервираш храна е изкуство.



 

 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР