Мариана Кръстева и съпругът ѝ осиновяват Калина, още като бебе:

...
Мариана Кръстева и съпругът ѝ осиновяват Калина, още като бебе:
Коментари Харесай

„Така започна всичко“: Първата българска приказка за осиновено дете

Мариана Кръстева и брачният партньор ѝ осиновяват Калина, още като бебе: „ Навсякъде гледаха на нас като на бяла птичка. Наистина млади фамилии рядко осиновяват в България. Когато я срещнахме за първи път тя беше на 9 месеца “.
Снимка: bTV
Днес, към този момент на 8, Калина е наясно с осиновяването си. Книгата, въодушевена от нейната история, се споделя “Така стартира всичко”, а илюстратор е майка й.
Снимка: bTV
„ По-голямата цел е тя да доближи до деца, които не са осиновени, с цел да израснат те приемащи и разбиращи “, прецизира основният редактор и съавтор на книгата Димитра Мирчева.

Повече от 50 години по - късно

Още от дете Пламен Василев от Шумен има подозрения за произхода си. На 51 години взема решение да потърси биологичното си семейство. Разбира, че има 7 братя и сестри, осиновени в разнообразни елементи на страната, без да подозират един за различен: „ Първият дребен потрес беше, че имам близначка. Тогава безусловно стоях на дивана и, в случай че не стоях, несъмнено щях да падна. За мен беше наслада, тъй като не всеки има такова огромно семейство “.
Снимка: bTV
Сега, макар дистанцията, роднините се стремят да наваксат изпуснатото.

Трябва ли да пазим Тайната ?

Пламен е един от първите българи, който посредством законови промени се пробва да отстрани „ тайната на осиновяването “.

„ България е единствената страна в Европейски Съюз, която пречи на хората да схванат своя биологичен генезис. Има доста аргументи човек да желае да го разбере, както персонални, по този начин и здравословни “, разяснява и Димитра Мирчева.
Снимка: bTV
Миналата година дом и семейство са намерили 418 деца, а доникъде на тази година - единствено 233. В същото време към този момент има 13 прекъснати осиновявания.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР