Мариана Иванова Родители на деца от детската градина Зорница в

...
Мариана Иванова Родители на деца от детската градина Зорница в
Коментари Харесай

Родители протестират заради уволнена директорка на детска градина в София


Мариана Иванова

Родители на деца от детската градина " Зорница " в столичния квартал Горна баня излизат в сряда на митинг пред Столичната община поради уволнението на доскоршната директорка на градината Мариана Иванова.

Иванова беше отстранена от поста в края на предходната година от Столичната община, а това беше аргументирано с нарушавания при събирането на такси за курсове по плуване от децата в градината, както и поради нерегламентиран банкет на деца в градината. Проверките за работата на към този момент някогашната директорка почнали след сигнали на някогашни чиновници и на част от родителите на деца от градината, обясниха от общината. Иванова обаче твърди, че нарушавания няма и че сигналът против нея е компромат от страна на някогашната ѝ заместничка Петя Георгиева. Това е и един от претекстовете за митинга на част от родителите на деца от градината, излиза наяве от тяхно писмо до медиите.

Според него Георгиева заявявала пред личния състав на градината, че ще е идващият шеф. Родителите обаче считат, че тя не би трябвало да работи с деца, защото имало случаи, в които отправяла закани към децата, а едно от тях блъснала без да желае по главата. Недоволните желаят Мариана Иванова да бъде върната на поста си, а прокуратурата да ревизира дали администрацията на общината не оказва напън върху шефовете на детските градини да одобряват нерегламентирано деца, макар че това би трябвало да става през електронна система.

Преди известието за митинг писмо в своя отбрана пусна и отстранената директорка на " Зорница " Мариана Иванова. В него тя за следващ път отхвърля претекстовете, с които беше отстранена от поста и отново декларира, че върху нея е оказван напън от страна на администрацията на общината. Иванова още веднъж декларира, че зад сигнала против нея стои заместничката ѝ Георгиева.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР