Мъри Уокър, британският телевизионен водещ, смятан за гласа на Формула

...
Мъри Уокър, британският телевизионен водещ, смятан за гласа на Формула
Коментари Харесай

На 97-годишна възраст почина Гласът на Формула 1

Мъри Уокър, английският ефирен водещ, считан за " гласа на Формула 1 ", умря на 97-годишна възраст.

Уокър, взел участие във Втората международна война, се трансформира в икона на Формула 1 в продължение на повече от 30 години като коментатор на BBC и ITV.

Известен със буйния си изказ, до момента в който разяснява, той за първи път предава за Гран При по радио BBC в Силвърстоун през 1949 година

Уокър става постоянен коментатор на Формула 1 през 1978 година и оставя микрофона едвам когато се пенсионира през 2001 година след 52-годишна телевизионна кариера.

" С огромна горест споделяме новината за гибелта на асоциирания член на BRDC Мъри Уокър OBE, " съобщи английският клуб за автомобилни водачи. " Приятел, същинска легенда в автомобилния спорт, обичаният коментатор на страната и заразителна усмивка. "

От триумфа на Джеймс Хънт през 1976 година над Ники Лауда при проливния дъжд във Фуджи до непрекъснатото съревнование на Айртон Сена с Ален Прост и купата на Найджъл Менсъл през 1992 година, гласът на Уокър бе синоним във Англия на някои от най-запомнящите се моменти от Формула 1.

Формула 1 отдаде респект към паметта на Уокър в обществените медии, като написа в Туитър: " Изключително тъжни сме да научим, че Мъри Уокър умря. Страстта и любовта му към спорта въодушевиха милиони почитатели по целия свят. Той вечно ще бъде част от нашата история и доста ще ни липсва. "

We are immensely sad to hear that Murray Walker has passed away

His passion and love of the sport inspired millions of fans around the world

He will forever be a part of our history, and will be dearly missed
— Formula 1 (@F1)
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР