Маргарита Попова, вице-президент (22 януари 2012 до 22 януари 2017

...
Маргарита Попова, вице-президент (22 януари 2012 до 22 януари 2017
Коментари Харесай

Лоби на ДПС гласи Маргарита Попова за заместник на Цацаров или Гешев

Маргарита Попова, вице-президент (22 януари 2012 до 22 януари 2017 г.) е гласена за заместник-главен прокурор или заместител на КПКОНПИ. За нейното ново кадрово амплоа упорстват хора от Движение за права и свободи и така нататък „ библиотекарски кръг “. Това оповестиха за Фрог нюз източници от Народното събрание и държавното управление.
Според тях хората на Доган постигнали мълчешком съглашение да поддържат назначението на Иван Гешев за обвинител №1, а Сотир Цацаров за ръководител на мега антикорупционния орган. От придвижването обаче желали против това техни хора да заемат висши длъжности в двете значими и всесилни структури. Целта е да не се закачат хора и предприемачи, свързани с бизнес ползите на кръга #Кой, както и да се придобива информация за избрани стопански и политически субекти.

Самата Попова в последно време доста интензивно прави поръчка за сходен пост обилно хвалейки Гешев и Цацаров.

Тя бе считана за номинация на Движение за права и свободи за вице-президент на Плевнелиев. След довеждане докрай на мандата през 2017 година тя даже бе обсъждана като вид за претендент на придвижването за държавен глава. Пред публицисти тя не отхвърли подобен вид и даже съобщи, че това би било чест за нея.

Името на Попова бе свързвано и с КТБ, където дъщерята и зетя на вицепрезидентката, били крупни инвеститори, макар, че синдиците на банката ги бяха „ пропуснали” в формалните описи. Попова отхвърли, само че лъсна истината, че имената на Константина Попова и брачният партньор й Евгени Танчев са в листата на кредиторите на банката.

Маргарита Попова е прочут правист. През 2016 година тя пази докторска научна степен в УниБИТ, прочут още като „ библиотекарския “. Ръководството на образователното заведение се свързва с Движение за права и свободи от години и е наричано от време на време „ сарайско-библиотекарски кръг “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР