Маргарита Драганова, родилката, която преди три седмици разви ДИК синдром,

...
Маргарита Драганова, родилката, която преди три седмици разви ДИК синдром,
Коментари Харесай

Изписаха бургаската родилка, отключила смъртоносен синдром

 minuti-predi-da-si-idat-vkyshti  izpisvane  blagodarstveno-pismo
Маргарита Драганова, родилката, която преди три седмици разви ДИК синдром, от през днешния ден си е у дома. Младата майка и новороденият й наследник бяха изписани в чудесно здраве след 16-дневен престой в университетска болница „ Дева Мария “ в Бургас, оповестиха от лечебното заведения.

Маргарита идва в болничното заведение със почнало раждане, в процеса на което прави екламптичен спазъм. Израждащият гинеколог доктор Сашо Георгиоски, взаимно с доктор Делян Йорданов правят незабавно секцио, с което избавят живота на 4-килограмовия Емануил. В разследване на еклампсията, родилката отключва смъртоносния ДИК синдром (разстройство в съсирването на кръвта), при който смъртността е над 90%. Опериращите гинеколози реагират по учебник. В идващите дни екипите на отделенията по анестезиология и интензивно лекуване и акушерство и гинекология организират денонощна битка за преодоляване на рисковото положение. Наред с това експертите от отделението по неонатология стартират битка за живота на новороденото бебе. Екипната работа дава отличен резултат и по-късно повече от две седмици майката и бебето към този момент са задоволително добре, с цел да бъдат изписани от болничното заведение.

Днес, малко преди да си тръгне, Маргарита за последно обиколи отделенията, в които мина престоят й в университетска болница „ Дева Мария “. Младата майка се сбогува извънредно прочувствено с екипите, станали нейно второ семейство в дните след раждането. Към тях тя насочи и благодарствено писмо. „ Искам да кажа една дума, а да изразя толкоз доста усеща с нея. Обичам ви! Колкото и да благодаря, в никакъв случай няма да стига, каквото и да кажа, в никакъв случай няма да е задоволително “ написа тя в обръщението си.

Маргарита не пропусна да благодари и на стотиците, които се отзоваха на акцията за набиране на нужната кръв. „ Изказвам хиляди благодарности на хората, които откликнаха на апела за помощ от екипа на болница „ Дева Мария “ и на фамилията ми, и подариха кръв, с цел да спасят живота ми. Благодаря Ви, положителни хора! “

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР