Маргарет Тачър (13 октомври 1925 г. - 8 април 2013

...
Маргарет Тачър (13 октомври 1925 г. - 8 април 2013
Коментари Харесай

Желязната лейди и принципите й за живота, политиката, жените и мъжете

Маргарет Тачър (13 октомври 1925 година - 8 април 2013 г.) е една от най-влиятелните дами в политиката, от най-влиятелните в народен и международен мащаб. Тя е най-дълго управлявалият министър-председател на Англия - от 1979 година до 1990 година. Наричана " Желязната лейди ", тя управлява страната в някои от най-трудните моменти в историята - Студената война, огромните стачки на синдикатите, ожесточената война с ИРА и даже печели една война (за Фолкландските острови).

Тя е одобрявана спорно - основател на непопулярни ограничения, тя не се колебае в решенията си, даже да знае, че ще бъде ненавиждана. В началото на кариерата си е подценявана от консервативната политическа среда, само че с времето потвърждава, че тя е рисков и съдбоносен съперник, с който всеки би трябвало да се преценява.

Ако искаш нещо да бъде казано, помоли мъж. Ако искаш да бъде направено, помоли жена.

Замислете се за някой ден, от който сте в действителност удовлетворени в края. Това няма да е ден, през който сте се шляли, без да вършите нищо. Това ще е ден, през който сте имали ужасно доста неща за извършване и сте ги свършили всичките!

Аз владея чисто женската дарба да се захвана с една работа и да я свърша до края, даже всички в близост да я оставят и да си тръгнат.

Всяка жена, разбираща проблемите, зараждащи при ръководството на дома, може да разбере проблемите, зараждащи при ръководството на страната.

Да бъдеш могъщ е като да си дама. Ако би трябвало да казваш на хората, че си подобен, значи не си.

Да стоиш по средата на пътя е доста опасно; удря те трафикът и от двете страни.

Жените умеят доста по-добре от мъжете да споделят " не! "

Може да се наложи да водиш борбата повече от един път, с цел да победиш.

Не е наложително да сте съгласни със събеседника, с цел да намерите общ език с него.

Петелът може и добре да кукурига, само че въпреки всичко кокошката снася яйцата.

Ще остана, до момента в който се изморя. А до момента в който Британия се нуждае от мен, аз в никакъв случай няма да се изморя.

90 % от нашите грижи се отнасят до това, което в никакъв случай няма да се случи.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР