Маргарет Корт е най-великата австралийска шампионка в историята на тениса,

...
Маргарет Корт е най-великата австралийска шампионка в историята на тениса,
Коментари Харесай

Задава се сексистки скандал в австралийския тенис заради транссексуалността

Маргарет Корт е най-великата австралийска шампионка в историята на тениса, както и една от най-емблематичните персони в спорта, само че от две години насам не е призната изцяло като такава в родната си страна.

24-кратната шампионка от Големия шлем и Tennis Australia са в обтегнати връзки поради откритата позиция на някогашната №1 против браковете сред гей двойките. Това докара до същински протест на тенисистите от страната, като даже бе повдигната тематиката един от кортовете в Melbourne Park, който носи името на Корт, да бъде прекръстен. Преди две години тя разочарова мнозина с изразяването на възгледите си, само че в този момент желае да позволи въпроса с административното тяло на тениса в Австралия.

През 2020 година ще бъдат празнувани 50 години, откогато Маргарет Корт завоюва четирите трофеи от Големия шлем в една година. През актуалната акция от Tennis Australia оказаха голяма чест на Род Лейвър за същото достижение и публично отпразнуваха 50-годишнината на Australian Open. 77-годишната някогашна тенисистка обаче е обезпокоена, че австралийците няма да ѝ окажат същата чест, защото никой към момента не се е свързал с нея.

„ Мисля, че от Tennis Australia би трябвало да седнат и да приказват с мен (б.а. – за годишнината) “, сподели Корт пред „ Nine “, представена от „ The Guardian “. „ Така и не са ми се обадили. Никой не е приказвал с мен очи в очи за това. Смятам, че по-скоро няма да го създадат “.

Тя не е посещавала Australian Open от 2 години насам, откогато намерено изрази възгледите си за браковете сред гей двойките.

„ Те докараха Род от Америка. Ако мислят, че просто ще се появя внезапно… не мисля, че това е вярно. Смятам, че би трябвало да бъда поканена. Надявам се, че ще обезпечат всичко по пътуването, както на него, и ще ме почетат. Ако няма да го създадат, не желая да пристигам “, разгласи 24-кратната шампионка от Големия шлем.

Тя добави, че не би трябвало позицията ѝ по тематиката, която провокира голям брой диспути в обществото, да бъде фактор при оценяване на спортните ѝ триумфи.

„ Мисля, че нищо от това не би трябвало да се свързва с тенис кариерата ми. Беше друга фаза от живота ми спрямо това къде се намирам в този момент. Ако нашата нация не е задоволително мощна, с цел да се изправи против тези провокации, значи има нещо неверно “.

Tennis Australia, от своя страна, разгласи, че е „ в развой на изясняване “ по какъв начин би трябвало да бъде отпразнувана 50-годишнината от спечелването на „ Златния шлем “ на Маргарет Корт.

„ Както по-рано бе обявено, Tennis Australia прави оценка достиженията в тениса на Маргарет Корт, макар че нейните възгледи не дават отговор на нашите полезности – тъждество, многообразие, включване “, сподели представител на асоциацията, представен от „ The Guardian “.

Как стартира всичко?

През 2017-а Маргарет Корт съобщи, че „ тенисът е цялостен с лесбийки “, а това провокира голям брой диспути, поради обстоятелството, че още преди този момент тя бе декларирала позицията си срещу браковете сред гей двойките. Каза още, че транссексуалните са артикул „ на дявола “.

Освен това, в изявление за „ Vision Christian Radio “ преди две години, тя показа, че зад специфичните стратегии срещу учебния тормоз в Австралия стои „ гей лоби “.

„ Тенисът е цялостен с лесбийки. Дори когато аз играех, имаше няколко, само че те бяха тъкмо тези, които привличаха младите “.

24-кратната шампионка от Шлема можеше изцяло да загуби статута си на легенда в Melbourne Park и един от главните кортове към този момент да не носи нейното име. Според нея би било „ обидно “, в случай че това се случи.

„ Мисля, че е обидно. Нямам нищо срещу хомосексуалистите – като персони те могат да вършат каквото желаят, само че моите вярвания като християнка са свързани с браковете, по този начин както са разказани в Библията. Смятам, че е тъжно, че тези хора употребяват това, с цел да вършат удари под кръста “, сподели тогава Корт, представена от „ The Guardian “.

Корт бе главен свещеник в църквата в Пърт Victory Life и още от над десетилетие е критик на браковете сред гей двойки.

Опозицията:

Мартина Навратилова, която още през 70-те и 80-те не криеше хомосексуалността си, както и Били Джийн Кинг се оповестиха срещу позицията на Маргарет Корт. Двете митове обявиха, че името на един от кортовете в Melbourne Park би трябвало да се промени и към този момент да не името на австралийката.

Състезателите от страната в лицето на Саманта Стоусър, Ник Кирьос, Ашли Барти и Кейси Делакуа се опълчиха на 24-кратната шампионка от Големия шлем. Делакуа има партньорка и дружно се радват на две деца. Джон Милман и Танаси Кокинакис също изрекоха възгледите си срещу Корт.

„ Мисля, че всичко това е полуда “, сподели Стоусър преди две години, представена от „ The Guardian “. „ Смятам, че е явно, че цялото тенис общество има идентична позиция и ще я отстояваме “, показа тогава Сам Стоусър./tenniskafe
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР