Марена Георгиева, българката, която бе докарана в състояние на будна

...
Марена Георгиева, българката, която бе докарана в състояние на будна
Коментари Харесай

Страшна трагедия! Почина българката, която се задуши в чешки завод и никой не защити интересите ѝ

Марена Георгиева, българката, която бе докарана в положение на будна кома у нас, е умряла. Тя е пристигнала в България преди 10 дни, само че лекарите не са могли да я спасят.

Марена отпътува в чужбина заради липса на средства. Тя има болна майка в Бургас. За да й обезпечи по-добро лекуване, взема решение да работи в Чехия.

Случаят на дамата е изключително драматичен, тъй като по този начин и не излиза наяве дали българските управляващи са създали всичко допустимо тя да получи съответно лекуване.

Новината за гибелта на Марена бе обявена от българката Татяна Мандикова. Тя живее в Чехия и твърди, че до последно се е грижила за болната жена, която е била в положение на будна кома от 13 февруари 2017 година. Тя отпътува за Чехия, откакто е сключила контракт за работа с организация за наемане на служащи „ Амбосели” на 3.2.2017 год. за една година, и е почнала работа в цех „ Боргерс” в гр. Рокицани. В завода е отработила единствено 4 дни. По време на работа й прилошава, нарушава се дишането й, след което сътрудници я водят в общежитието.

" Състоянието й се утежнява и извиканият координатор на работодателя я води в градската болница. В ареала на болничното заведение Марена изгубва схващане, като се мъчи да поеме въздух в положение на сърдечна непълнота. Лекарите съумяват да възстановяват сърдечната активност и Марена е била превозена до Университетската болница в гр. Пилзен. Оттогава насам, обаче, дамата е с тежко нарушено схващане, в така наречен „ вегетативно” положение – кома ", споделя Татяна Мандикова.

Според лекарите повода за това е алергична реакция на изоцианати (материал, с който се работи в завода „ Боргерс”) с тежък бронхоспазъм, тежка дихателна непълнота и следващо ненадейно прекъсване на кръвообращението.

Татяна Мандикова твърди, че се пробвала да наеме юрист, който да отбрани ползите на българката, само че заради липса на пари това не е станало и най-после се стига до решението Марена да бъде трансферирана в България - нещо, което е влошило положението й. Не е ясно и за какво не се е намесил никой от българска страна в комплицирания проблем.

Не е ясно и за какво не е потърсена отговорност от завода, където се е стигнало до нещастието, както и от организацията, наела Марена.

По случая в Чехия не се води следствие.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР