Марек Юнион-Ивкони (Дупница) вече може да се похвали с новото

...
Марек Юнион-Ивкони (Дупница) вече може да се похвали с новото
Коментари Харесай

Малинга от Уганда пристигна в Дупница

Марек Юнион-Ивкони (Дупница) към този момент може да се похвали с новото си попълнение. Угандийският волейболист Катбат Малинга дойде в Дупница през днешния ден и даже организира първа подготовка с новия си тим. 21-годишният играч ще премине медицински проби в понеделник.

197-сантиметровият Малинга е второто изобретение на Марек от Уганда. Преди него екипа на отбора от Дупница носеше и Оккело Дауди , който през този сезон ще се състезава за турския гранд Галатасарай (Истанбул) , дружно с волейболния нацинал Теодор Тодоров .

„ Научих доста за Дупница и България от Оккело Дауди . Той приказва единствено суперлативи за тима, града и хората. Най-важното е, че както и него, по този начин и мен ме посрещнаха с усмивка и положително отношение. Ще дам всичко от себе си, с цел да не отчайвам клуба и почитателите с играта си. Чувствам се по-спокоен и сигурен като посрещач, само че играя и като диагонал. Нека се аклиматизирам и стартира тренировки пък треньорите ще преценяват къде и на кой пост да играя. Залата е супер, градът ми харесва. Управителят на залата ме почерпи с една страшна вкусотия, която се назовава " еклер ".

Разликата сред волейболът в Африка и Европа е голяма, само че по тази причина съм уверен, че с доста тренировки и труд ще съумея да потегли по пътя на Дауди. Марек четох, а към този момент и видях, че е един от най-именитите в България и шансът, който ми се удава не би трябвало да го изпускам ", разяснява пред zadupnitsa.com Малинга.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР