Марек победи с 1:0 прекия си конкурент Вихрен и докосва

...
Марек победи с 1:0 прекия си конкурент Вихрен и докосва
Коментари Харесай

Марек надви Вихрен в дербито, меле след последния съдийски сигнал

Марек победи с 1:0 директния си съперник Вихрен и допира промоцията за Втора лига. С триумфа си дупничани се откъснаха на 10 точки пред санданчани на първото място в класирането на Югозападна Трета лига и ще са доста по-спокойни в оставащите пет кръга. На стадион " Бончук " участваха над 1500 души, които също дадоха своя дан за жадуваната победа. Гостуващата агитка наброяваше към 40 души, измежду които бяха и кметовете на Сандански, Мелник и Склаве. В ложите се настаниха президентът на Вихрен Константин Динев, както и шефовете Георги Бачев и Георги Манолев. 

Изненадващо наставникът на гостите Ивайло Василев остави измежду запасите Руслан Иванов и Флавио. В началните минути санданчани бяха по-активни. В 5-ата минута мощен шут насочи Даниел Пехливанов, само че Константин Костадинов отрази тъкмо под гредата. В 14-ата минута Николай Ганчев от Марек се възползва от неточност на Мурадов, само че ударът му бе блокиран от бранител. Гостите имаха още една добра обстановка при контраофанзива, само че прострелното центриране на Методи Костов бе избито в корнер. 

Постепенно домакините постановиха напън и се стигна до гол в 29-ата минута. Тогава след центриране от корнер Александър Башлиев прониза мрежата на зелените за 1:0. В самия завършек на полувремето Марек имаше три чисти обстановки за гол. Два пъти стреляха Божилов и Гогов, а един път топката мина на рискова непосредственост пред голлинията на Вихрен след рейд на Башлиев. Двата отбора се захапаха и през втората част. Най-добрият късмет за гостите бе в 78-ата минута, когато Томи Костадинов стреля подло отдалеко, само че Костадинов се оправи ослепително. 

В 84-ата минута Любомиров шутира атрактивно от воле, само че се намеси Боян Загорски. Три минути по-късно Росен Йорданов с глава на метър от голлинията не съумя да засече във вратата. До края доминираха нервите, а Марек с поддръжката на публиката дочака невъзмутимо последния съдийски сигнал. След него настъпи еуфория измежду играчите на дупничани, до момента в който санданчани потърсиха провокациите. Двата тима се хванаха за гушите, само че обстановката бе овладяна и Марек се отдаде на заслужената наслада.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР