Марек Хамшик повече от 10 години играе с екипа на

...
Марек Хамшик повече от 10 години играе с екипа на
Коментари Харесай

Марек Хамшик: Сега е времето за трофеи

Марек Хамшик повече от 10 години играе с екипа на Наполи и към този момент се е трансформирал в кумир за тифозите на отбора. Този сезон 30-годишният словак се надява отборът да стигне до по този начин жадуваната купа в Италия. Освен това той доста скоро може да усъвършенства върха на Диего Марадона за голове, маркирани за клуба. Той има 113 попадения, което е единствено с две по-малко от достижението на именития аржентинец.

- Миналата година вкара 15 гола, което е връх за теб. Имаше ли разнообразни отговорности след напускането на Гонсало Игуаин и травмата на Арек Милик?
- Това беше доста специфичен сезон за мен във връзка с голове. Основната причина беше пресата и офанзивния ни жанр на игра. Няма различен тим в Серия А, който вкара повече от нас. След травмата на Милик, Дрис Мертенс бе изтеглен по-напред и вкара 28 гола в шампионата, тъй че вкарахме повече без Игуаин.

- Наполи завоюва рекорден брой точки, само че и Рома го направи и завършихте трети. Подразни ли ви това?
- Да приключим трети беше мъчно за преглъщане, имайки поради, че спечелихме 86 точки. В други шампионати това би било задоволително за купата. Но ние сме на верния път. Имахме напредък във втория сезон на Маурицио Сари и се надявам, че третият му сезон ще бъде най-успешният му до момента.

- Пристигна в Наполи, откакто те тъкмо се бяха върнали в елита. Постепенно тимът стартира постоянно да е измежду водещите тимове. Титлата ли е идната стъпка?
- Вярно е, че изминахме дълъг път. Преди 11 години Наполи беше в трета дивизия, само че през последните осем години непрекъснато имаме европейски мачове на нашия стадион. Сега “само” ние би трябвало да печелим повече титли. Имам чувството, че е пристигнало времето за това.

- Имаш 113 гола за Наполи, единствено два по-малко от върха на Диего Марадона. Какво ще значи да задминеш легендата? Въпреки че не се знае по какъв начин ще реагира той…
- Разбира се, ще бъде голяма чест да подобря неговия връх. Надявам се, че този сезон ще го направя. Не мисля, че Диего иска ми се сърди (усмихва се). Имах привилегията да се срещна с него, само че единствено за малко, тъй като имаше доста хора в близост. Той не може да се движи свободно из Неапол, защото е толкоз известен.



- Павел Недвед сподели, че се е опитвал да те убеди да отиде в Ювентус преди две години. Беше ли изкушен?
- Павел ми се обади три или четири пъти, а той е един от детските ми идоли. Ситуацията обаче беше доста сложна, защото ползата идваше от Ювентус, който е огромният ни противник. Говорих с Наполи и не бях уверен за тази стъпка. Щастлив съм, че останах. Създадох нещо тук и се веселя, че продължава.

- Когато видя по какъв начин реагираха почитателите на Наполи реагириха на прехвърлянето на Игуаин в Ювентус, убеди ли се, че си направил верния избор?
- Само като си показва за сходен трансфер, ми се коства луда концепция, изключително като си помесля за прекосяването на Гонсало. Но всеки самичък си преценя кой клуб да избере. Не мисля, че играчите би трябвало да бъдат подложени на критика за тези решения.

- Ювентус е спечелил повече титли, само че връзката ти с почитателите на Наполи значи ли повече от това?
- Спечелването на едно Скудето с Наполи ще е еднакво на 10 трофеи с Юве. Ако реализираме това, ще е феноменално - освен за мен, само че и за почитателите. Преживях празненствата, откакто спечелихме Купата след повече от 20 години и беше необикновено.

- Прическата ти е много отличителна. Как я избра?
- Имам права и твърда коса, мъчно мога да я сресвам, тъй че първоначално аргументите бяха деловитост. Превърна се в характерен знак след идването ми в Наполи през 2007 година Не беше толкоз необикновена, тъй като имах коса в профил, само че в този момент контрастът е по-видим. Няма да си трансформира прическата до края на кариерата ми.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР