Маратонът на приятелството в Плевен ще подкрепи със стипендия студент

...
Маратонът на приятелството в Плевен ще подкрепи със стипендия студент
Коментари Харесай

Деветият маратон на приятелството в Плевен ще подкрепи със стипендия студент по медицина

Маратонът на другарството в Плевен ще поддържа със стипендия студент по медицина. Благотворителната идея на деветото издание още веднъж е под мотото „ Готови за триумф ”, оповестяват уредниците на спортното събитие.

Стипендиите „ Готови за триумф “ са за възпитаници с отличен триумф в 11 и 12 клас и студенти в държавни образователни заведения, изгубили единия или двамата си родители, или израснали в профилирана институция. Инициативата се реализира с помощта на донори от 2006 година и са подкрепени доста младежи. По програмата към този момент има приключили медици, работещи в УМБАЛ - Плевен. Двама от стипендиантите на „ Готови за триумф “ през образователната 2023/2024 година са студенти в компетентност „ Медицина “ в Медицински университет – Плевен, а един се образова в компетентност „ Медицински лаборант “.

Осмото издание на маратона извърши сполучливо задачата си, означават уредниците на маратона. Благотворителната идея бе „ Бягаме в Плевен в поддръжка на деца с интелектуални усложнения “ по самодейност на Българска aсоциация за лица с интелектуални усложнения - Плевен.

Набраните средства са употребявани за закупуване на грънчарски колела, принадлежности за оформяне и изрязване, четки за украса, бои, глина, фурна за изпичане и други нужни материали за създаване на арт лечебен ъгъл за работа с глина от деца с увреждания към Центъра за обществена рехабилитация и интеграция за деца с увреждания - Плевен. Арт лечението за деца с увреждания е потребен способ, даващ положителни резултати, показват основателите за дарителската акция. Работата с глина ще добави палитрата от благоприятни условия за осъществяване на арт занимания в центъра.

Следващият Плевенски маратон ще бъде на 21 май. Регистрационната такса е безвъзмездна за участници над 60 години, за всички хора с увреждания и за бегачите в кроса „ Аз мога “.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР