Маратонът на Чикаго предложи два изключителни резултата при мъжете и

...
Маратонът на Чикаго предложи два изключителни резултата при мъжете и
Коментари Харесай

Кениец подобри световния рекорд в маратона, Хасан записа второ време в историята

Маратонът на Чикаго предложи два изключителни резултата при мъжете и дамите. Кениецът Келвин Киптум се трансформира в първия маратонец в историята, който пада по 2 часа и 1 минута, откакто завоюва надпреварата и усъвършенства върха на своя съотечественик Елиуд Кипчоге.


Киптум избяга дистанцията за 2:00:35 часа, с което усъвършенства достижението на Кипчоге с 34 секунди. За Киптум това бе трето маратонско тичане в кариерата му, като той е записал три победи и три слизания по 2 часа и 2 минути. По този метод 23-годишният играч се трансформира във любимец за олимпийската купа в дисциплината на Игрите в Париж идващото лято, където 15 години по-възрастният Кипчоге ще преследва трето следващо злато.

При дамите Сифан Хасан от Нидерландия записа второто най-хубаво време в историята при дамите с 2:13:44 секунди. 30-годишната Хасан е международна шампионка на 1500 и 5000 метра, както и олимпийска шампионка на 5000 и 10 000 метра, а в този момент към този момент държи и второто време в маратона, където има две победи от два старта = в Лондон и Чикаго. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР