Маратонът на Берлин ще се проведе тази неделя и заявка

...
Маратонът на Берлин ще се проведе тази неделя и заявка
Коментари Харесай

Повече от 45 хиляди души са се регистрирали за Берлинския маратон

Маратонът на Берлин ще се организира тази неделя и поръчка за присъединяване в него са подали 45 527 индивида, оповестиха уредниците на конференция в понеделник.

" Броят на участниците е сравним с този от 2019 година ", регистрира със удовлетворение Юрген Лок, който е от уредниците на проявата.

През 2020 година Берлинският маратон бе анулиран поради ковид, а през 2021 година надпреварата се организира при строги ограничаващи ограничения. Тази година няма да се изискват маски от участниците.

Очаква се на старт да застанат представители на 157 страни.

" Това демонстрира, че естественото се завърна ", добави Лок.

Участие в едно от най-мащабните спортни надпревари в света ще вземе и двукратният олимпийски първенец в маратона Елиуд Кипчоге. 37-годишният кениец ще се опита да усъвършенства международния връх в дисциплината, който сложи на това трасе през 2018 година от 2 часа, 1 минута и 39 секунди за превъзмогване на 42-километровата отдалеченост.

" Искам да направя положително тичане, да се прицеля в международния връх и персонално достижение. Надявам се да стане положително съревнование. Не считам обаче, че мога да тичам под два часа ", сподели пред кореспонденти Кипчоге.

Кениецът един път към този момент слезе под два часа в класическата дисциплинираност. Това се случи на особено проведено събитие във Виена през 2019 година. Тогава обаче Кипчоге бе подпомаган непрекъснато от пейсъри, тъй че това достижение не се признава публично от Световната атлетика.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР