Маратон за ваксинация срещу COVID-19 започна в 16.00 часа днес

...
Маратон за ваксинация срещу COVID-19 започна в 16.00 часа днес
Коментари Харесай

В Букурещ стартира ваксинационен маратон със зелени коридори

Маратон за имунизация против COVID-19 стартира в 16.00 часа през днешния ден и ще продължи до 8.00 часа в понеделник в румънската столица Букурещ. В Националната библиотека и Палатната зала ще работят 50 имунизационни кабинета, в които искащите да се имунизират ще могат да създадат това без авансово записване.

Ваксината, която ще бъде прилагана по време на маратона, е на " Пфайзер ", прецизира в. " Гъндул ", представен от Българска телеграфна агенция. Около 1200 доброволци - 260 лекари, 300 медицински сестри, 135 лекари-стажанти и 500 студенти - ще вземат участие в денонощната имунизация.

Кабинетите ще одобряват хора, искащи да се ваксинират, без значение дали са от Букурещ или от друго обитаемо място. Необходимо е да се показа единствено персонална карта.

Шест автобусни линии ще работят и през нощта, с цел да улеснят напредването на хората до имунизационните пунктове и назад.В събитието ще вземат участие и известни спортисти, актьори и други известни персони, като в границите на маратона ще бъде показана и културна стратегия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР