Маратон на ретро видеоигрите Sofia Game Jam Week завладя София,

...
Маратон на ретро видеоигрите Sofia Game Jam Week завладя София,
Коментари Харесай

Маратон на ретро видеоигри завладя София

Маратон на ретро видеоигрите Sofia Game Jam Week завладя София, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Конзоли с дискети, аркадни машини, остарели компютри са гратис ситуирани във Френския културен институт за всеки, които желае да си напомни игрите от близкото минало. Сред тях е и незабравимата „ Супер Марио “ – човечето, което се изправя против зверове, костенурки, събира стотинки и се промушва през тръби сред равнищата.

Организаторът на Филип Търпов изясни, че е извънредно разпален геймър по старите игри. „ Ретрогейминтът, който виждате във Френския културен институт, е единствено част от целия фестивал. Имаме 10 дни с разнообразни събития с просветителна и развлекателна цел, арт галерия “, изясни той

Паралелно с маратона за ретро игри на 25 и 26 януари в зала „ В парка “ (малкото НДК) сред 14 и 17 часа се организират просветителните лекции. Специалисти от най-големите гейминг студиа в България имат за цел да покажат на младите фенове на видео игри, че с изключение на тяхно занимание, игрите могат да се трансфорат и в сполучлива кариера.

„ С годините разбрах, че игрите не са единствено за развлечение. Могат да развият много логическо мислене, рефлекси и съгласуваност, фокусиране. Много постоянно се употребяват и като отдушник. Искам да покажа на хората, че има нещо оттатък развлечението “, споделя Мартин и добавя, че колкото и да се развиват игрите, поради носталгията постоянно се връщаме към класиката от 90-те години на предишния век.

Целият фестивал ще продължи 10 дни – от 24 януари до 10 февруари. Всички събития може да се видят на интернет страницата на Sofia Game Jam Week или във Facebook. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР