Маратон на хорото се проведе във Враца. Целта на събитието

...
Маратон на хорото се проведе във Враца. Целта на събитието
Коментари Харесай

Рекорд по човещина: Парализиран врачанин изигра 71 хора за 4 часа, за да помогне на приятел

Маратон на хорото се организира във Враца. Целта на събитието беше освен да се сложи връх на Гинес за най-продължителна игра на български национални танци, а и да се подкрепи лекуването на юноша от града.

Десетки поданици на града се включиха в мероприятието, което се организира в парк „ Дъбника “. Инициатор на събитието е Клуб по български национални танци „ Живо знамение “ - гр. София, с хореограф Ивайло Петков и се реализира с поддръжката на Община Враца.



Преди 10 години Ивайло Петков чупи шиен прешлен на водна пързалка и се обездвижва. Следват интервенции и рехабилитация – към този момент е на крайници и даже има своя школа за национални танци. Днес за над 4 часа той изигра 71 хора.

Край сцената е 21-годишният Даниел живее втори живот след случай, също на водна пързалка. Най-продължителното хоро е за него.

„ Знам, че е бил случай като моя, че по този начин бързо е съумял да се оправи с нещата, като той е имал странични други проблеми и ето – сега е на сцената и се пробва да сложи международен рекорд”, сподели Даниел.



Идеята – да се въодушеви момчето и да се подкрепи в събирането на средства. 35-годишният танцьор игра за Дани и за Гинес, без спиране цели четири часа и половина.

Събитието беше снимано по условията за кандидатстване за Рекордите на Гинес и ще бъде изпратено в централата на организацията.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР