Marathon Digital Holdings е най-голямото публично търгувано предприятие за добив

...
Marathon Digital Holdings е най-голямото публично търгувано предприятие за добив
Коментари Харесай

5 инвеститора държат над 20% от най-голямата компания за копаене на Биткойн

Marathon Digital Holdings е най-голямото обществено търгувано дружество за рандеман на Биткойн (BTC) в света.

Въпреки идното халвинг събитие, което се чака през април, институционалните вложители непрекъснато усилват дяловете си в Marathon.

Понастоящем институционалните вложители владеят 38.9% от акциите на Marathon в обращение, които възлизат на 104,212,740 дяла от общо 268 милиона. Тези данни разкриват и петте най-големи институционални акционери на титана в добива на BTC.

Начело е Vanguard, която има 23.47 милиона (8.76%). Следват ги BlackRock и Jane Street със надлежно 17.19 милиона акции (6.42%) и 8.47 милиона акции (3.16%). Morgan Stanley има 6,27 милиона (2.34%), а State Street се подрежда на пето място с 5.42 милиона (2.02%).

Кумулативните притежания на тези пет институционални вложителя възлизат на 60,837,405 акции, което съставлява 22.7% от Marathon Digital Holdings.

Що се отнася до представянето на акциите на Marathon, MARA цари като преобладаваща конструкция в областта на добива на BTC, съгласно показателя CompaniesMarketCap , като може да се похвали с пазарна капитализация от $5.58 милиарда.

Разглеждайки въздействието на халвинга на Биткойн върху майнинг фирмите и институционалните вложители, е извънредно значимо да се разбере, че тези предприятия получават главните си доходи от рандеман на BTC и събиране на блок хонорари, в това число такси и дотации. Процесът включва миньори, които се борят да обезпечат идващия годен блок посредством доказателство за работа, измерено посредством хешираща мощ.

На всеки четири години, или навръх всеки 210,000 блока, блок дотацията на Биткойн се понижава на половина. Понастоящем над 98% от възнагражденията за блокове произтичат от дотации, което значи към 900 BTC на ден.

С халвинга приходите на фирмите за рандеман на BTC могат да намалеят съвсем на половина, в случай че цената на BTC се резервира на същото равнище. Следователно акции като MARA могат да покажат корелация с цената на Биткойн, което евентуално може да повлияе на приходите след халвинг събитието.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР