Maps е едно от основните приложения на Google, което почти

...
Maps е едно от основните приложения на Google, което почти
Коментари Харесай

Google Maps може да получи собствен чатбот, който ще ви помага да навигирате по-добре

Maps е едно от главните приложения на Гугъл, което съвсем всеки от нас употребява интензивно. То дава информация освен за региона и пътищата в близост, само че и демонстрира заведения, магазини, организации, асфалтирани пътеки, дава рекомендации и доста други. Изследователи, учещи приложението, откриха забавни редове с код.

Според планове код компанията се готви да внедри в програмата нещо като чатбот, с който да говорите на натурален език, да получавате информация за околната среда и препоръки. Както отбелязва източникът, тази функционалност може да стане както нещо извънредно потребно и търсено, по този начин и функционалност, която никой няма да употребява.

Какво се знае досега?

Източникът на тази информация е бета-версията на Гугъл Maps v11.105. За страдание, тези редове код не разкриват дали бъдещият чатбот ще работи въз основата на генеративен изкуствен интелект, само че е безвредно да се допусна, че това ще бъде по този начин. Компанията в последно време е неудържима, когато става дума за внедряването на AI във всички свои артикули. След презентацията през май, където фразата „ изкуствен интелект “ се чуваше по-често от всяка друга, Гугъл интегрира AI в операционната система Android, Photos, Search, Play Store, Docs, Sheets, Assistant (все още не е пуснат) и други. Следователно, няма причина да се счита, че приложението “Карти “ ще бъдат по-различно в това отношение.

Компанията към момента не е направила никакви анонси. Ако чатботът в Карти е в действителност сходен на това, което виждаме в Bard, тогава евентуално взаимоотношението с него ще се състои във опцията да го питате за забавни направления, места, да вършиме поръчка за упътвания или да анализирате и филтрирате избрани заведения съгласно съответни параметри, без ръчно търсене или прекосяване през всеки от тях.

Например, можете да инструктирате AI ​​да откри близки до вас заведения за хранене с паркинг, които са отворени в несъмнено време и имат рейтинг от най-малко съответно ниво Или да създадете туристически маршрут за деня на ново място, с цел да посетите най-хубавия музей, да хапнете вкусна храна, да видите главните атракции и да пазарувате в радиус от няколко километра от центъра на града. Възможностите за съчетание на поръчките са в действителност безкрайни.

Все още не е ясно по кое време сходен чатбот може да стане наличен за потребление. Съдейки по обстоятелството, че компанията към момента не го е оповестила даже за тестовата си група, остава още доста време до появяването на открит достъп.

В този подтекст дано да ви напомним, че Гугъл неотдавна разшири актуалните и в своето приложение Карти, които доста ще разширят неговата приложимост и ще го създадат доста по-полезно за пътуващите хора.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР