Мануел Суарес е безспорният лидер на отбора на Балкан през

...
Мануел Суарес е безспорният лидер на отбора на Балкан през
Коментари Харесай

Титанът Суарес

Мануел Суарес е безспорният водач на тима на Балкан през целия сезон в Националната баскетболна лига. Докато ботевградчани бяха принудени да се откажат от всеки различен чужденец, с който започнаха акцията, чилийският национал се доказваше с всяка последваща седмица и напълно справедливо бе определян за един от най-хубавите задгранични състезатели, подвизавали се в българския хайлайф през последните години.
 Балкан допира втора поредна купа след нов моноспектакъл на Мануел Суарес Балкан допира втора поредна купа след нов моноспектакъл на Мануел Суарес
И в случай че неговите междинни индикатори от 15.8 точки и 8.7 битки с коефициент на потребно деяние от 21.9 в постоянния сезон не звучат чак толкоз заплашително, то в плейофите 208-сантиметровият колос превключи на още по-висока предавка. В седемте си мача в заключителната фаза до момента Суарес прескача границата от коефициент от 30 в пет от тях, като в другите два той реализира надлежно коефициент от 20 и от 29. Звездата на настоящите първенци реализира по 23.2 точки, 9.4 битки и 1.7 чадъра на мач при умопомрачителна успеваемост - 75% пукотевица от игра, 81% от тройката и 86% от наказателната линия със междинен коефициент от 33.0 на мач!

Конкретно във финалната серия против Черноморец отбраната на “акулите ” не може да стори нищо по въпроса с опазването на грамадния, само че и повратлив чилиец. Нито Макол Мойен, нито Брайс Нзи съумяха да опонират на Суарес, който първо записа 26 точки, 16 битки и 4 чадъра в мач №1, а по-късно продължи превъзходството си с 25 точки, 8 битки и 3 блокирани изстрела във втория дуел. Балкан победи и в двата конфликта, като сега ботевградчани водят с 2-0 в общия резултат и са на още един триумф разлика от седмата си купа в клубната история.

View this post on Instagram
A post shared by NBLBulgaria (@nbl_bulgaria)

Впечатляващото показване на Мануел Суарес припомня за това на Крисчън Джоунс от предходната година. Тогава американецът, дошъл в състава на “зелените ” в средата на сезона, изведе тима си към купата, откакто се погрижи да накаже Рилски състезател във финалната серия с индикаторите си от 18.3 точки и 8.3 битки при 56% пукотевица от игра.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР