Мануел Делиа, бивш политик, колега и един от най-добрите приятели

...
Мануел Делиа, бивш политик, колега и един от най-добрите приятели
Коментари Харесай

Приятел на взривената журналистка Дафне Галиция: Тя пазеше най-вече източниците си, не себе си

Мануел Делиа, някогашен политик, сътрудник и един от най-хубавите другари на взривената малтийска журналистка Дафне Галиция, за първи път приказва пред българска медия в предаването „ 120 минути”.

Всички нейни близки постоянно са се тормозили за живота й.

Октомври, 2017 година. Най-известната малтийска журналистка се качва в автомобила си без да допуска, че това ще е последното й пътешестване.

Тя не стопира да участва в обществения живот на Малта към този момент година, тъй като разкритията й към " Панама пейпърс " провокираха предварителни избори в страната.

– Казахте, че не сте сюрпризиран от нейното ликвидиране, само че по какъв начин живее един публицист като Дафне, който прави такива разкрития? Получавала ли е закани? Как е вървяла по улиците? И е карала коли единствено чартърен. Вярно ли е?

– Да, това е по този начин, това беше една от ограниченията, която подхващаше, за жалост не е било задоволително. Карала е няколко седмици въпросния автомобил, взет чартърен. Синът й, който е публицист в " Международния консорциум за журналистически проучвания ", където са разкрити " Панамските досиета ", ползваше колата повече от самата нея. Карал я е и същата вечер, когато е сложена бомбата. Дафне предпазваше най-много източниците си, а не себе си.

Вижте цялото изявление във видеото:

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР