Мануел Бурга, който е бивш президент на Перуанския футболен съюз

...
Мануел Бурга, който е бивш президент на Перуанския футболен съюз
Коментари Харесай

Бившият президент на перуанския футбол беше оправдан по делото за корупция

Мануел Бурга, който е някогашен президент на Перуанския футболен съюз беше оневинен във вторник от Федералния съд в Бруклин по делото за корупционен скандал във ФИФА. Освен Бурга, в делото обвинени бяха още двама висши футболни ръководители, само че те получиха присъди.

Хуан Анхел Напут от Парагвай получи обвиняване, че е приел подкупи на стойност 10.5 милиона $ от 2010 година Той беше приет за отговорен по три обвинявания за изнудване и скрит план за машинация. Напут беше оневинен по две обвинявания за пране на пари. Третият обвинен Хосе Мария Марин от Бразилия е получил подкупи за 6.55 милиона. Освен това той беше приет за отговорен по шест обвинявания за рекет, машинация и пране на пари.

В началото на процеса от прокуратурата твърдяха, че Бурга е опитал да сплаши очевидци, правейки жестове за прерязване на гърлото. В последна сметка юристите на перуанеца го оправдаха със положение на кожата му, провокирано от сърбеж по врата.

По-късно обаче главният очевидец на обвиняването Алехандро Бурсако се самоуби, само че обвинителите не откриха връзка сред двата случая. Бурсако е някогашен банкер, само че без неговите показания обвиняванията против Бурга се оказаха незначителни и той е оневинен.

Делото против Бурга е част от задържането на 40 някогашни футболни ръководители, които са работили и в системата на ФИФА. Първият, който беше наказан е някогашният президент на футболната федерация на Гватемала Ектор Трухильо. Той получи едвам осем месечна присъда, откакто се призна за отговорен.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР