Мантрата стабилност на всяка цена, не е там при нас“,

...
Мантрата стабилност на всяка цена, не е там при нас“,
Коментари Харесай

Петков продължава да твърди, че правителството е спасило българските моряци

„ Мантрата непоклатимост непременно, не е там при нас “, разгласи министър председателят Кирил Петков във връзка съдружните свадите последните дни. Той е на посещаване в Марица-Изток, с цел да беседва с служащите.

Петков дефинира протичащото се пленарна зала и полемиките към избора на нов гуверньор на Българска народна банка като една неприятна стъпка, тъй като нямало обединяване към една персона. „ По-разумно беше да се даде крачка обратно. Това което видяхме, е че една от съдружните партии реши, че непременно този избор би трябвало да се случи. Моето чувство е, че кандитурата няма да се поддържа и умерено можем да седнем и да приказваме “, добави Петков за избора на Любомир Каримански.

Запитан за евакуацията на българските моряци от „ Царевна “, Петков продължи да твърди, че с помощта на държавното управление и него те са били изведени от кораба.

„ Това което се случва, тъй като чух най-различни версии, ние от самото начало поддържахме контакт с кораба и капитана. Даже съм включвал близки на моряците да приказват през моя телефон в неделен ден. Три път сме били в подготвеност да ги изкараме, говорили сме с Русия и Украйна, като не знаем кой ще завладее пристанището, като затихне багра. Един от моряците беше отишъл до пристанището, като се даде зелена светлина ние съгласувахме и те ги изтеглиха “, съобщи Кирил Петков.

Вчера съпругите на моряците ясно обявиха, че зад спасяването на мъжете им стоят от милицията на ДНР и военните на Русия, а държавното управление няма никакво касателство и помощ във връзка с евакуацията.

На въпрос дали е подписван някакъв документ с заричане към районен съд Македония и какво ще прави той на следващия ден в прилежащата ни страна, Петков съобщи, че той не е разписвал нищо от българска страна. Посещението му имало за задача да покаже мощна поддръжка на българската общественост.

Оставката на Теодора Генчовска пък не се коментирала и било подправена вест, че ще бъде заменена.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР