Мантрата парите са кралят властваше миналата година. Сега е време

...
Мантрата парите са кралят властваше миналата година. Сега е време
Коментари Харесай

Кешът вече не e Крал“

Мантрата " парите са кралят " властваше предходната година. Сега е време да детронирате краля и да започнете да влагате пари в брой, съгласно доста пазарни специалисти.

Примамени от 5% рентабилност, вложителите наводниха фондове на паричния пазар и други парични проксита, влагайки повече от $7 трилиона в сходен жанр финансови принадлежности. Но вероятностите за парични средства се утежняват.

Очаква се Федералният запас да понижи своя референтен лихвен % по федералните фондове тази година; времето и величината са мятане на монета, само че даже дребни понижения на лихвените проценти биха подкопали доходността на паричните средства.

Уолстрийт с неспокойствие чака наводняване от пари, идващи на пазарите на акции и закрепени приходи.

" Събуждам се всяка заран с мисълта за 7 трилиона $, които се намират в сметки на паричния пазар и чакат да бъдат преместени ", споделя Роб Капито, президент на BlackRock, който управлява над 3,5 трилиона $ в борсово търгувани фондове iShares.

Дори в случай че доходността на паричния фонд не спадне доста, прекомерно дългото държане на пари в брой може да докара до високи различни разноски. Инвеститорите, които устояха на ралито на фондовия пазар предходната година, пропуснаха възвръщаемостта от 26% за S&P 500.

" Миналата година е учебникарски образец за това за какво опитът да останете в брой и да таймирате пазара като цяло е неприятен ход ", споделя Джон Бойд, създател на MDRN Wealth.
 Австрия вписва заплащането кеш в конституцията си
Важна европейска стопанска система вписва заплащането кеш в конституцията си

По този метод ръководещите желаят да потвърдят, че няма да забранят парите в брой

Инфлацията и налозите също могат да подкопаят възвръщаемостта. Основната рентабилност от 5% на фонд на паричния пазар понижава до " действителна рентабилност " от 1,6%, въз основа на последния показател на потребителските цени от 3,4%. Ако държите средства на паричния пазар в облагаема сметка, доходността ви може да бъде още по-ниска.

" Парите са като жаба в хладка вода, която се оставя да заври ", споделя Блеър Дюкене, старши капиталов консултант в Ritholtz Wealth Management, представен от финансовото издание Barrons.

" Има големи различни разноски да не инвестирате в пазари и просто да седите в брой, които очаквате да изгубят стойност поради инфлацията ", прибавя тя.

Облигациите могат да победят кеша тази година

Тъй като лихвените проценти евентуално се насочват надолу тази година, вероятностите за облигациите наподобяват по-добри.

Въпреки че облигациите към този момент се покачиха, Джефри Джонсън, началник на отдела за артикули с закрепен приход във Vanguard, вижда стойност на пазара и споделя, че е значимо да не се чака той да се срине.

" Един от ключовете тук е вложителите да не чакат прекомерно дълго ", споделя той.

" Наистина е значимо в тази среда да гледаш напред, а не обратно. "

Инвеститорите могат да обмислят тристранна тактика, преминавайки от най-сигурния към най-рисковия: кратковременен, междинни/основни и по-спекулативни " боклучави " облигации.

Краткосрочните доходности следват от близко упованията за придвижването на лихвените проценти на Фед. Няколко Vanguard ETF наблюдават пазара на извънредно ниска цена, в това число Vanguard Short-Term Bond ETF и Vanguard Short-Term Corporate Bond ETF.

И двата индексни фонда имат съотношения на разноските от единствено 0,04% и рентабилност към 4,5%.

Активно ръководените ETF-облигации могат да донесат малко повече рентабилност. Pimco Enhanced Short Maturity Active ETF употребява секюритизиран дълг, фючърси и варианти, с цел да генерира 5,4% рентабилност. Други, които можете да разгледате, включват JPMorgan Ultra-Short Income ETF, с рентабилност от 5,4%, и BlackRock Ultra Short-Term Bond, с 5,5% погашение.

Междинносрочните облигации може да не носят толкоз огромна рентабилност заради инверсията на кривата на рентабилност, издигайки краткосрочните доходности над тези в дългия край.

Но в климат на падащи лихвени проценти вложителите биха могли да получат по-висока обща възвръщаемост - композиция от финансови облаги и доходи - в дълготрайни скъпи бумаги, които са по-чувствителни към лихвените проценти.

" Това е много безвреден метод за излагане на пазара на облигации ", споделя Дюкене.

Vanguard Total Bond Market ETF покрива този диапазон на пазара с такса от единствено 0,03% и рентабилност от 4,3%. Той е повишен с 6,1% през последните три месеца, изпреварвайки ETF-те за краткосрочни облигации на Vanguard.

Облигациите също могат да обезпечат прочут баласт против спада на капитала. Това не се случи, защото Федералният запас увеличи лихвите, оказвайки напън върху акциите и облигациите, само че в този момент, когато покачванията на лихвите евентуално са завършили, висококачествените средносрочни облигации би трябвало да се върнат към ролята си на хеджиране против спадове на капитала, споделя Джеф Клингелхофер, началник на вложенията в Thornburg Investment Management.

" Ако светът в действителност навлезе в рецесионна среда ", споделя той, " висококачествените портфейли с закрепен приход би трябвало да бъдат негативно свързани с други класове активи - те би трябвало да се покачат. "

Взаимен фонд, който той ръководи взаимно, Thornburg Strategic Income, носи рентабилност от 4,15% и има стабилен връх, побеждавайки 83% от връстниците през последните 15 години на годишна база.

Майкъл Контопулос, шеф на отдела за закрепен приход в Richard Bernstein Advisors, харесва обезпечени кредитни отговорности или CLO с кредитен рейтинг AAA. Това са секюритизирани артикули с парични потоци от базов пул от обезпечения, разпределени по приоритет, споделя той. CLO с рейтинг AAA получават първи доход от пула, което им дава висок кредитен рейтинг.

Дългът е с плаващ лихвен %, закрепен към кратковременен пазарен бенчмарк и в този момент доходността му е към 7%, показва той.

Janus Henderson AAA CLO ETF, с активи от 6 милиарда $, предлага 6,8% SEC рентабилност. VanEck CLO, с $240,6 милиона, носи рентабилност от 6,7%.

При нежеланите облигации може да си коства да се придържате към деен управител, който може да избегне скъпи бумаги с висок риск от несъблюдение. Osterweis Strategic Income натъртва на краткосрочните облигации от емитенти с " задоволителни парични средства и еквиваленти ".
 Максималната сума при заплащания в брой в Европейски Съюз става 10 000 евро?
Максималната сума при заплащания в брой в Европейски Съюз става 10 000 евро?

Целта на новото съглашение е отбрана от " прането " на пари

Доходността на фонда е 5,68%, под междинната за " боклучавите " облигации от 7,4%, а 15-годишната му възвръщаемост следва междинната за категорията. Но скорошното показване е устойчиво, като фондът изпреварва 95% от съперниците си през последните три години.

Размяна на пари в брой за акции

Тъй като пазарите са покрай рекордни върхове, може да е изкушаващо да останете встрани и да изчакате промяна. Инвестирането на постоянни шпации, да речем на 15-то число на всеки месец, може да смекчи прочут риск от пазаруване на пика.

Един бичи сигнал, който би трябвало да наблюдавате, е доходността на двугодишните държавни облигации. Спадовете в тази рентабилност съответстваха с излизането на пари от фондовете на паричния пазар и ралитата на фондовия пазар, съгласно съоснователя на DataTrek Никълъс Колас.

Тъй като двугодишната рентабилност понижава, " капиталът напуща " паркинга " на фондовете на паричния пазар и се осмелява да откри по-рискови активи с уповавам се по-добра възвръщаемост ", написа той в скорошна записка.

Няколко стратези считат, че S&P 500 има знаменателна година. Едуард Ярдени, президент на Yardeni Research, планува показателят да доближи 5400 до края на годината, което е с към 10% повече от последните равнища. Джон Линч, основен капиталов шеф на Comerica Wealth Management, има цел от 5200 в края на годината.

S&P 500, несъмнено, е мощно претеглен към Big Tech, създавайки опасности, в случай че акциите на мегакапитализираните софтуерни компании се поколебаят. Линч избира по-балансиран метод. " В този миг от цикъла в действителност няма да се клатя за оградите ", споделя той. " Бих желал да го запазя допустимо най-близо сред напредък и стойност. "

Един бранш, за който той е оптимистичен, е опазването на здравето, където той чака растеж на приходите от 17% до 18% тази година. Секторът имаше ужасна 2023 година, само че при започване на тази година изпреварва пазара.

Линч харесва неговите защитни свойства, в това число солидни дивиденти и растеж на облагите. Health Care Select Sector SPDR ETF предлага необятно наличие в промишлеността, като държи колоси като Eli Lilly, UnitedHealth Group и Johnson & Johnson.

Също по този начин в отбранителния лагер е Клингелхофер от Торнбург. " Заобиколете се със мощни компании от вид трап, които ще разполагат с нужните средства без значение дали ще изпаднем в криза или не ", споделя той. Акциите, които харесва, включват финансови компании като JPMorgan Chase и Charles Schwab.

Друга тактика е просто да " следвате облагите ", споделя Майкъл Розен, основен капиталов шеф в Angeles Wealth Management. Неговата компания натъртва на растежа над цената, на огромните капитализации пред дребните капитализации и на Съединени американски щати пред задграничните акции.

" Тези характерности са там, където са облагите ", споделя той.

Един съвместен фонд, който би трябвало да обмислите, е Primecap Odyssey Aggressive Growth, който отвори още веднъж за нови вложители през декември 2022 година

През последните години той се показа по-слабо, само че има звезден дълготраен връх, със междинна годишна обща възвръщаемост от 16,33% за 15 години, побеждавайки 97% от своите съперници в категорията за напредък със междинна капитализация, съгласно Morningstar.

Даниел Винер, създател на RWA Wealth Partners, харесва фокуса на фонда върху " напредък на рационална цена ". Мениджърите търсят катализатори, които могат да раздвижат акциите, споделя той и харесва техния акцент върху биотехнологиите и технологиите.

" Моите най-големи персонални притежания са във фондове, ръководени от тези хора ", споделя той.

Един огромен бенефициент на парите може да са тактиките за приходи от дивиденти. Савита Субраманиан, началник на американския капитал и количествена тактика в BofA Securities, харесва дивидентните акции във втория квинтил на рентабилност.

Тези компании са склонни да имат задоволително парични потоци, с цел да поддържат нарастванията на дивидентите, и съставляват по-малък риск от съкращения, в сравнение с акциите с най-висока рентабилност, споделя тя.

Един ETF, който следва тази тактика, е Vanguard High Dividend Yield. Той държи огромни, постоянни компании като JPMorgan, Broadcom, Exxon Mobil и Home Depot и носи 3%. През последните 15 години ETF е възвърнал 12,75%, което го слага в топ 24% от съперниците.

Придържането към качествени дивиденти, споделя Субраманиан, " е най-добре защитаваната загадка в вложението ".

*Материалът е с изчерпателен темперамент и не е съвет за покупка или продажба на акции на финансовите пазари.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР