Манолова обясни, че до нея са постъпили множество жалби за

...
Манолова обясни, че до нея са постъпили множество жалби за
Коментари Харесай

Мая Манолова Алармира За Чудовищна Схема С Най-Нуждаещи Се Българи!

Манолова изясни, че до нея са постъпили голям брой тъжби за метода, по който са изразходвани средствата от Социалния фонд към Министерството на труда и обществената политика. Те са към 5 млн.лв. и са били за възобновяване на потърпевшите от гърмежа здания. Четири от къщите обаче към момента не са подготвени.

Други възражения, които хората от Хитрино са споделили на омбудсмана при нейното посещаване там, са били за строително-монтажни работи на потърпевшите къщи.

" Според жителите на Хитрино липсва гласност и бистрота за метода, по който се изразходват средствата ", съобщи Манолова.

Хората считат, че са били осъществявани поправки на здания, които не са потърпевши от детонацията, които са необитаеми, а в това време поправки на наранени здания не са започвани или довършвани.

Манолова изясни, че средствата от Социалния фонд е трябвало да се разпределят от публичен съвет, като е имало и недоволство, че липсва бистрота във връзка с тези решения.

Омбудсманът добави, че с изключение на пари от Социалния фонд, за Хитрино е била открита дарителска сметка към БЧК. За тези средства и метода, по който са изхарчени нямало недоволства. Мая Манолова и Христо Григоров са обаче съпредседатели на публичния съвет, виновен за оползотворяването на събраните пари, и с цел да няма подозрения, те са предали на прокуратурата цялата документи, обвързвана с тези средства.

Третият източник на финансиране за потърпевшите били средствата от дарителската сметка, открита от община Хитрино. Манолова изясни, че е имало заложени въпроси и във връзка с тези пари.

Омбудсманът допусна, че прокуратурата ще ревизира и трите метода на финансиране на потърпевшите в Хитрино.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР