Манол Глишев, ФБПисателят Манол Глишев излезе с остър коментар против

...
Манол Глишев, ФБПисателят Манол Глишев излезе с остър коментар против
Коментари Харесай

Манол Глишев: България не допусна в ЕС една своя област. Моля за прошка моите приятели и роднини в Македония

Манол Глишев, ФБ

Писателят Манол Глишев излезе с изострен коментар срещу позицията на България да блокира Северна Македония по пътя й към Европейски Съюз.

Ето какво написа той

" Преди към два часа излезе новината, че България публично е наложила несъгласие на кандидатурата на Македония за влизане в Европейския съюз.

Като българин с отчасти македонски генезис и като европеец ужасно се срамя от това незаконно решение на нашето отвратително държавно управление. Това е последният пестник върху унизеното ни национално достолепие.

България все едно взе решение да не допусне в Европейския съюз една своя област. Моля за амнистия всички свои другари и родственици от Македония. Това тъпо държание на ченгетата от Държавна сигурност не отразява възприятията на най-хубавата част от българския народ. А самодоволните простаци, които ще злорадстват и ще се вършат на велики анализатори, заслужават единствено пренебрежение.

Българските управляващи позволиха национално изменничество. На първо място те предадоха и достойнството, и ползите на самата България. Тук към този момент не приказваме за несръчност, нито даже за корупция. Това е умишлено злонамерено държание в интерес на външна мощ, което би трябвало грубо да се накаже. Така, както Тодор Александров и Ванче Михайлов наказваха измените.

През 2020 българската страна извърши две съдбовни закононарушения: позволи, в действителност всеки ден позволява гибелта на български жители заради цялостно съсипване на здравеопазването; и съобщи нашите кръвни братя, македонците, от които ние по-близки нямаме. С тези две закононарушения Борисов се изравни по едно и също време с двамата диктатори и най-големи исторически врагове на българската нация - Тодор Живков, който в 1986 си премълчава за Чернобил, обричайки с това генерации българи на ракови заболявания; и Георги Димитров, който в 1948 година наложително кара жителите на Пиринския край да се преброят като македонци, а не като българи. Проклятието е прекомерно слаба реакция за чудовищната измяна към Родината, осъществявана всеки ден от това самозабравило се безличие.

Разбира се, че Македония би трябвало да е в фамилията на европейските страни! "

Целият пост на Глишев виж в линка:



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР