Маноил Манев от ГЕРБ бе лаконичен след изслушване при закрити

...
Маноил Манев от ГЕРБ бе лаконичен след изслушване при закрити
Коментари Харесай

Маноил Манев: Албена Симеонова от ДБ се е познавала с Дейвид Бодил от 2019 г.

Маноил Манев от ГЕРБ бе сбит след чуване при закрити врата на служебния вътрешен министър Иван Демерджиев и ръководителя на Държавната организация " Национална сигурност " (ДАНС) Пламен Тончев по проблема с англичанина Дейвид Бодил, търсен от Интерпол с алена бюлетина. То бе по искане на парламентарната група на ГЕРБ-СДС, а чуването бе закрито за публицисти. 

Станаха ясни две неща, разяснява и Маноил Манев от ГЕРБ-СДС. Първо, лицето, за което става въпрос през днешния ден през целия ден, има съпричастност към терористични организации, и, второ, нашата колежка не е била молена от никоя кметица, кмет или който и да е било да му оказва подпомагане, уточни той. Те просто се познават с лицето от 2019 година, посочи Манев и добави, че Симеонова е пособия непринудено. Важни са изводите на службите, значимо е, че някой се е добрал до помощта на депутат, счита Манев.

Ако измененията за основния прокурор минат, ще сезираме Конституционен съд

" А въпросите са доста, депутат е забъркан в това ", добави Манов: " Нали на всички е ясно, че партньорските служби от Англия ще се заинтересуват от народен представител, помагал по административни проблеми на терорист ", сподели още той.

По-рано в претекстовете Маноил Манев от ГЕРБ изясни, че на фона на битова престъпност, пукотевица по полицейски ръководства, убийства, произшествия, сме стигнали до такава степен да си приказваме към този момент за терористи, арестувани на територията на България, търсени с алена бюлетина, влезнали у нас. За да не вършим неинформирани изявления, най-правилно е да чуем хората, които могат да ни показват обстоятелствата, уточни депутатът.

По думите му на фона на проблемите с невлизането ни в Шенген ще ни зададат и въпроса по какъв начин терорист е влезнал в страната ни. Тези въпроси ние ще ги зададем тук, през днешния ден, не би трябвало да си заравяме главата в пясъка, съобщи представителят на ГЕРБ и изиска съответни отговори.

В коридорите на Народното събрание депутатката Албена Симеонова още веднъж отхвърли коментар.

В рамките на закритото чуване се чу, че няма данни депутатът от " Демократична България " (ДБ) Албена Симеонова да е знаела, че лицето е обвинено за някаква незаконна активност и да му е оказвала подпомагане като част от тази незаконна активност. Това сподели пред публицисти съпредседателят на Демократична България Христо Иванов. 

 Снимка: БТА

Демократична България поддържа напъните да се обясни всичко по този случай, Албена Симеонова оказа цялостно подпомагане на службите, увери Иванов. От закритото съвещание, по думите му, е станало известно, че няма данни за опити тя да бъде вербувана. От нейните пояснения, доколкото разбирам, в нейното село има англичани, тя е една от дребното там, които приказват британски, и постоянно към нея се обръщат за подпомагане, изясни съпредседателят на Демократична България.

Твърденията, че Бодил живеел в неин парцел, не са правилни, той живее в парцел, благосъстоятелност на неговото семейство, уточни още Иванов. По думите му по време на чуването не е станало ясно дали Дейвид Бодил е арестуван в неин парцел, въпросът не е бил подложен. Моята информация е, че е арестуван в кметството, само че не мога да бъда източник, тъй като не съм участвал, изясни Христо Иванов. Според него включването на тематиката в дневния ред на Народното събрание по искане на ГЕРБ-СДС като че ли демонстрира, че надвива желанието да се отиде на избори. Вместо да има фокус да се успокои обстановката, да се откри опция с третия мандат, без значение на кого ще бъде връчен, да бъде излъчено ръководство, което да свърши някои неща, ние се занимаваме с сходни офанзиви, които могат единствено да имат предизборна цел, посочи той.

По-рано през днешния ден в коридорите на Народното събрание Албена Симеонова сподели, че ще изслуша с интерес какво ще кажат службите.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР