Маноил Манев, депутат в 47 НС, ГЕРБ, в седмичното обзорно

...
Маноил Манев, депутат в 47 НС, ГЕРБ, в седмичното обзорно
Коментари Харесай

Маноил Манев: ГЕРБ ще “изрине” ПП – аматьори и перфектни измамници – българите призовават

Маноил Манев, народен представител в 47 Народно събрание, ГЕРБ, в седмичното обзорно политическо предаване „ Беновска пита “ във facebook.com/iliana.benovska и в youtube.com/Беновска пита-Радио К2 и по Радио К2 на 93.9MHz на 23-ти юли 2022 година, съобщи позиции по следните тематики:  

Какво се случи през вчерашния ден – Христо Иванов?
Беновска посрещна Манев в студиото на предаването и го приветства с добре пристигнал, само че означи, че не се знае дали денят е добър. Депутатът от ГЕРБ отговори, че е ден на истини и тяхното осмисляне. Водещата заяви, че след изявлението Манев и Борисов отиват в Перник на среща с жителите. Тя акцентира, че през вчерашния ден се е натрупал доста сериозен материал и пожела да изгледат какво се е случило в Народно събрание след съвещанието на изключителната комисия, която желае да разбере за какво е подписан меморандумът с Gemcorp и IP3, само че микрофоните и камерите са останали включени. “Промъкна се тезата, че това било интензивно мероприятие от Демократична България. Манев разяснява, че в случай че “новите сътрудници са говорели всичките тези нелепости, щеше да е забавно, само че за тези сътрудници, част от които са израснали в това Народно събрание, би трябвало да знаят, че камерите постоянно към половин час не престават да работят ”.

Христо Иванов: Ива Митева се заяжда с писан текст. Спорният въпрос е по какъв начин на процедура се движи към промените към закона за КПКОНПИ. И е в две направления. Както знаете Политическа партия споделиха, желаеме този закон да бъде признат като авансово условия за това да одобряват поддръжка от Има Такъв Народ, Има Такъв Народ споделят, одобряваме го знаково на първо четене, обаче второто ще го гласуваме като има определен кабинет с изискването, че ще има доста корекции, които би трябвало да се създадат. Междувременно самите Политическа партия в лицето, на парламентарното им крило, не на Лена Бориславова, заеха позицията, че законът би трябвало да се ревизира съществено. Тоест, съдържателната част от аргумента на Има Такъв Народ може да се откри компромис по нея, само че Тошко споделя: Че ще гласоподават след избиране на държавно управление, тъй като желаят да са сигурни, че в случай че „ вие си извършите бухалка, ние ще сме в обединението, в която тази бухалка ще я ръководи. Иначе няма да ви гласуваме бухалка, след това да отидем на избори и вие да я контролирате “.

Това значи, че те към този момент не могат да кажат: Има Такъв Народ са 100 процентова мафия, а ние сме 100 процентово бели.

Има Такъв Народ получават статута на търпими членове на ръководещата коалиция, с което доста им се понижават активите, които до в този момент имаха и против това беше мъдро да се каже: Ако няма да си промените ръководителя на групата, то най-малко излъчете различен преговорен екип. Освен това, хайде, изначално да кажем, че, вие, няма да имате министри. В един миг Корнелия споделя, че не знае дали няма да изискат: Гроздан Караджов още веднъж да бъде министър.

Щото то от там стартира целия проблем: Това са министрите на Слави, неговите пари, неговите министерства, хората на които той има доверие.

Корнелия по никакъв метод не е решила този проблем и чакам, че този проблем ще докара до мощен блокаж на втори стадий, нещо което видяхме и на тази среща, тъй като дойдоха Тошко и госпожа Митева и започнаха да се държат по същия метод, безочливо, надменно и така нататък Тоест, за мен Корнелия, не знам, за какво, може би, от недомислица, е пропуснала значима опция при договарянията да почисти значими проблеми, които остават и допускам че идната седмица доста елементарно ще доведат до късо съединяване – съдбовно.

От сорта на това: Когато Асен Василев ще би трябвало да беседва с Тошко Йорданов или би трябвало да се разисква какъв министерски пост Кирил Петков ще би трябвало да заеме, тъй като тази тема… или кои са министрите на Слави.

Това е което аз мога да кажа чисто политически. Генерале, Владо, нещо в случай че желаете да допълните като усещания, наблюдения и разбори. Кажете сътрудници какво мислите за нашето позициониране и впрочем. Сега нали ние си настояваме, че първо ние участваме в диалозите чисто с осведомителна цел, действително ще влезем в договарянията когато имаме излъчен министър-председател, че нашите групови органи едвам най-после ще вземат решение дали поддържаме и под каква форма и доколко. Тези всичките словесни еквилибристики са значими да ги повтаряме, с цел да поддържаме въпреки всичко някаква отдалеченост от този целия развой, не че нали пропагандата на ГЕРБ и Движение за права и свободи ще ни оставят доста празен ход, само че въпреки всичко колкото е допустимо да го поддържаме. Тези неща са значими да се кажат, че мандата не е на избрана политическа мощ, третия мандат е механически, че това не е на политическа групировка която има лично право да сформира политическо ръководство и така нататък Тези всички неща, в случай че имате потребност да ги обсъдим, ще ги обсъдим като опорни точки. Чакаме да забележим какво в последна сметка ще се конфигурира, в случай че въобще. Основния проблем е Политическа партия и Има Такъв Народ.

Политическо инженерство

Манев разяснява, че това е събаряне на маските, само че не е значимо какво са споделили вътре, а какво не са споделили на тази среща. “Самата среща и методът на говорене – най-пошлото е, че по този начин се прави инженерство. Когато си дребен като партия, дребен като въздействие, влизаш в шпионските игри, по какъв начин да завъртиш нещата. Ма, какво трябвало да направи Корнелия, какво Слави пречел, кой пречел, по какъв начин по този начин на дистанцийка – пък да свършим нашата работа ” сподели още Маноил Манев. Беновска означи, че Христо Иванов скоро е излязъл от джипа на Пламен Бобоков, с който били говорили за изкуството в Русе. Водещата съобщи, че на едни митинги Христо Иванов е попитал в еуфорията на протестърското въодушевление – какво прави Маджо, какво споделя Маджо и така нататък Манев акцентира, че това не са главните тематики сега, тъй като в последна сметка всеки началник на парламентарна група носи отговорност за това с кого работи, за кого работи, кой ти е пълководец и шеф. “Проблемът е по какъв начин се отнасяш към хората, които са те пратили. Този запис е отношението. Дайте да се съберем богоизбраните и аз да ви обясня по какъв начин нещата можеха да станат и по различен метод, ние по какъв начин ще ги завъртим, единствено и единствено да се държат на вълната ” разяснява Манев. Той акцентира, че последните думи на една депутатка са го впечатлили – че до момента са плащали цената на нещо, което може да се случи, само че в този момент би трябвало да помислят дали да заплащат цената за нещо, което може да не се случи. “Цената, че си с Българска социалистическа партия, че 4 пъти през вчерашния ден в Народното събрание се оферират текстове за лустрация и Демократична България не ги поддържа. Да, това е цена, но тя е за нещо, което ще се случи ” съобщи депутатът от ГЕРБ.

Корнелия Нинова и мандатът за държавно управление

Беновска означи, че управлението на парламентарната група на ГЕРБ и Десислава Атанасова през вчерашния ден са поискали мигновено до понеделник в 17 часа Корнелия Нинова да показа на президента Радев претендента за министър-председател или да върне мандата. Маноил Манев акцентира, че този мандат е връчен, с цел да се направи държавно управление. “След като за всички останали случаи важат 7-дневните периоди, то няма логичност да излиза Нинова и да споделя, че ще го задържи, тъй като има да взема решение други неща ” сподели още той. Беновска означи, че Корнелия Нинова прави хубави баници и евентуално чака да ѝ втаса баницата, тъй като това е звездният момент на Нинова, другояче вътрешната съпротива в Българска социалистическа партия няма да ѝ елементарни. Депутатът от ГЕРБ счита, че това е залезният момент на Нинова с това държавно управление и тези комбинации, тъй като хора от Българска социалистическа партия споделят друго мнение за звездния момент. “Нинова се е хванала за КЕВР, както споделя Христо Иванов. Но ние КЕВР го говорихме още в зала, че по този начин ще стане – че няма по какъв начин да не се случи, но в този момент Лена им извила ръцете. Хубавото е, че с видео и тон това стана ясно, тъй като го преразказваме към този момент една година какво се случва ” разяснява Манев.

Изявлението на Слави Трифонов от 22.07.2022 година

Беновска пожела да изгледат изказването на Слави Трифонов от 22-ри юли 2022 година. Водещата означи, че въпреки и да е била ядосана на Трифонов, че не е съставил държавно управление и е дал различен ход на политиката със своята студенина, само че през вчерашния ден е бил безусловно прав. Манев показа, че отвън песните не е почитател на Слави Трифонов, само че все пак, когато се подиграват с теб, без значение Слави ли си, кой си – не може да слагаш наколенките и да преглъщаш по този начин.

Специално изказване на водача на “Има подобен народ ” Слави Трифонов от 22.07.2022

Слави Трифонов: Мисля, че в този момент като кажа това, което ще кажа, ще му обърнете внимание. Особено медиите. Напоследък вие сте доста положителни в това да се вършиме, че нещо не се е случило.

Днес, Христо Иванов и парламентарната му група от “Демократична България ” за първи път приказваха това, което в действителност мислят.

Без да знае, че е онлайн, в ефир, Христо Иванов сподели следното във връзка на това, че има договаряния с “Има подобен народ ” изтъквам, той сподели по този начин – “Това значи, че те към този момент не могат да кажат: Има Такъв Народ са 100 процентова мафия, а ние сме 100 процентово бели. Тоест, нещата започнаха да се размиват. ” – завършек на цитата. В прав текст Христо Иванов признава, че Демократична България и Политическа партия ни назовават мафия не тъй като е правилно, а тъй като те по този начин наподобяват стопроцентово бели. На техен декор, т.е., на наш декор, в случай че аз съм черен и ние сме черни, то те са бели. Христо Иванов признава, че лъжат, че ние сме мафия. Всички го знаем, само че в този момент в прав текст си признават, че безочливо и брутално и изцяло нахално лъжат. И това, че ние не сме мафия е проблем. Това е непоносимо. Просто непоносимо.

Втори откъс, изтъквам какво споделя Христо Иванов – “ИТН получават статута на търпими членове на ръководещата коалиция, с което доста им се понижават активите

Трето – лъжат, че не разискват личен състав на кабинета. Значи, всички медии чакате да ви се каже, в това число и ние чакаме предложение – има си мандатоносител – да кажат какво оферират, кой оферират за министър-председател, по какъв начин ще наподобява тяхното предложение за държавно управление. Сега ще ви изтъквам казуса, който има. Цитирам това, което споделя въпросният Христо Иванов – “Когато Асен Василев ще би трябвало да беседва с Тошко Йорданов или би трябвало да се разисква какъв министерски пост Кирил Петков ще би трябвало да заеме ”. Значи, по този начин – какъв министерски пост Кирил Петков би трябвало да заеме. Ми, никакъв, бе, Христо. Никакъв министерски пост не би трябвало да заема Кирил Петков. Нали за вас от Демократична България и Политическа партия най-важна беше България? Нали най-важни са политиките? Нали най-важна беше управническата стратегия? Ето, уважаеми фенове, лицемерието в чист тип.

След всички тези признание – какъв е смисълът от тези договаряния за държавно управление? Никакъв! Аз бърсалка ли съм? Аз ли съм оправданието за некадърността на едни дилетанти? Аз ли съм мафия, тъй като по този начин ви изнася? Лъжете нахално, безочливо и непоносимо! Отвращавате ме!

Ще бъда пределно явен – ние към този момент нямаме никакво място в тези безсмислени лицемерни договаряния, тъй като преди малко Христо Иванов ги приключи.

Аматьорите и съвършените експерти във властта

„Аматьори – във всички сфери, с които се занимават. Вредни и рискови дилетанти. Ако дилетант в спорта е израз на предпочитание и предоставяне на всичко от себе си, отвън професионалното, с цел да се занимаваш със спорт, то в политиката се оказва, че дилетантът е ужасно нещо – желае да наподобява като професионален международен първенец, желае всички да му носят хавлията и да му махат и не става даже за този, дето чисти залата. Правиш неща, за които всички са ти отговорни, единствено тъй като твоята нелепост не може да ти бъде обяснена. Не искаш да чуеш, че правиш нелепости и всички стават отговорни. Съд, Върховен административен съд, прокуратура, парламентарен съд, конституция – всичко ти е отговорно. “Руснаците ме смъкнаха ” е неповторимо. Трябва да си съберат записа двамата с Атанасов от през вчерашния ден и да си го пускат всеки ден. Ние хлъзгайки се по тематиката “те са дилетанти ”, сътворяваме едно търпимо отношение ” разяснява Манев. Беновска счита, че те са “върли експерти ”, а депутатът от ГЕРБ разгласи, че няколко индивида, които са вътре, са съвършени експерти. Той описа, че 14 години е бил престъпен служители на реда и всички индикатори, външни белези са налични. “Това са измамници на доста високо равнище и го споделиха по малките екрани техни някогашни съдружници. Бивш съучастник на Асен Василев излезе и сподели – “това е професионален лъжец – пазете се! ”. Имаше една сага месеци наред с поданството на Кирил Петков. Наблюдавайте по какъв начин се държеше тогава този човек, по какъв начин всяка думичка беше пращана по този начин, че прегазването на конституцията да няма никакво значение. Сега вижте – отменили са закон, отнасящ се до назначението на КЕВР ” разяснява Манев.

Меморандумът за 1 млрд $

Беновска акцентира, че е подписан меморандум за 1 млрд $, който посредством който по “весели чорапи ” се сервира цялата енергетика на тепсия на някакви, които нито американското, нито британското посолство са ги препоръчвали. Депутатът от ГЕРБ счита, че това не е инцидентно и нещата за премислени до най-малката в детайли – по какъв начин ще се анулира и ще се отиде на съд. “Кирил Петков разгласи, че Министерски съвет бил взел решение да се анулира и да се завърши този меморандум. Аз запитвам през днешния ден и ще продължа да го запитвам в очите – къде е това решение, откакто на предишния Министерски съвет се взеха 51 решения за плажове и си усилиха парите в Министерски съвет. Това също остана невидимо. Такова решение не е нито оповестено, нито оповестено. Сега ли ще го вземат – на автограф със остаряла дата? ” разяснява Беновска. Манев сподели, че това не е ново и единствено преди няколко седмици е бил казусът сред външния министър, Кирил Петков и Корнелия Нинова с докладните за Македония, че сякаш имало разглеждане на Министерски съвет, а в действителност – не е имало. Депутатът от ГЕРБ акцентира, че тези хора всеки ден крадат и лъжат.

ГЕРБ във властта

“Вие сте си отговорни с вашия резултат на изборите ГЕРБ ” акцентира Беновска. Маноил Манев се съгласи и сподели, че даже и да не е ГЕРБ, даже да не е която и да е политическа мощ, която е на терен в този момент, се оказва, че за 30 и повече години обществото не е построило реакция към измамника и лъжеца. “ГЕРБ получи наказване, което не заслужаваше. Тези 10 години, в който ГЕРБ управляваше, трансформираха България и все пак получи наказване, само че това има някакви разумни пояснения ” разяснява Манев. Беновска сподели, че може и справедливо да са си получили наказването, само че това ще се види на идващите избори.

Йордан Цонев в “Панорама ”

Водещата пожела да изгледат какво е направил през вчерашния ден Йордан Цонев, който е високо професионален политик. “Шапка му смъквам за това, че той напусна студиото на “Панорама ” и сподели – аз нямам какво повече да приказвам, също така, което имам да ви споделям и сбогом. В тази мръсна атмосфера няма да седнал съм ” разяснява Беновска.

Йордан Цонев в „Панорама“: Избори незабавно! Иначе – митинги и овакантяване на Народното събрание!

Йордан Цонев: Ние призоваваме от Движение за права и свободи Корнелия Нинова незабавно да върне мандата за сформиране на държавно управление. Настояваме президентът Румен Радев неотложно да разгласи дата за предварителните избори. И предизвестяваме, че в случай че това не се случи, ние си резервираме правото на всички законови дейности, с цел да защитим държавността в България. Включително – митинги, гражданско непокорство, овакантяване на Народното събрание. За нас сега държавността се разрушава. Това съобщи зам.-председателят на Движение за права и свободи на Парламентарната група на Движението Йордан Цонев в студиото на „Панорама“.

Така Движението отговори на скандалния запис от съвещание на Демократична България, който разкри по-рано през днешния ден подмолните сделки за сформиране на кабинет.

Скандалният запис сподели нещо, което ние от Движение за права и свободи приказваме към този момент 6 месеца. Показа същинското лице на това ръководство, задкулисието, всичко това, което се трансформира в норма – нарушаването на Конституцията и законите в страната стана национализъм, разяснява Цонев.

Скандалният запис сподели по какъв начин зад маската на угриженост, че по време на война не би трябвало да вървим на избори, че би трябвало се борим с корупцията, се ражда концепцията да се сътвори бухалка против политическия конкурент. Разиграването на фарса трети мандат има за цел основаването на бухалка в лицето на КПКОНПИ и Бойко Рашков, съобщи още националният представител от Движение за права и свободи.

Зад конституционната процедура с третия мандат за сформиране на държавно управление, се бави топката поради КЕВР, сподели още Цонев. И няколко пъти акцентира, че новото управление на регулатора е редно да бъде определено от нов кабинет след изборите.

Това с бухалката сподели това, което ние виждаме със самата същина на антикорупционния закон – с противозаконния арест на ръководителя на опозицията, с това, което Рашков правеше предходната година на два от трите парламентарни избора, с това, което видяхме Кирил Петков да прави с нарушаването на конституцията, сподели Цонев. И добави: „Не може да сме глухи, слепи и неми за всичко, което става в последните 6 месеца. Не може да сме безучастни към рушенето на българската държавност.“.

Зам.-председателят на Движение за права и свободи напомни, че сега институциите са скарани, няма никаква съгласуваност сред тях, връзките им са лицемерни и подправени.

Скандалният запис единствено удостоверява това, което през днешния ден водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ уточни от трибуната на Народното събрание в декларация от името на партията ни, съобщи Цонев.

Това което се случва би трябвало да мине през съда на гласоподавателя. Всички би трябвало да чуят този запис, да видят по какъв начин действа тази власт, да си вземат своите поучения и да се явим на избори, безапелационен бе той.

Йордан Цонев съобщи, че друга тематика в студиото на „Панорама“ няма да разяснява, тъй като няма нищо по-важно от това да се отбрани държавността. И от почитание към предаването и неговия водещ Бойко Василев помоли да се отдръпна от присъединяване си.

Движение за права и свободи и ГЕРБ; Арестът на Борисов; Бойко Рашков

Беновска означи, че с изключение на анализът на Йордан Цонев, Движение за права и свободи е защитило ГЕРБ и Бойко Борисов за противозаконния арест. “Ще намерите ли допирни точки с Движение за права и свободи най-сетне очевидно? ” попита водещата. Маноил Манев сподели, че очевидно или скрито ГЕРБ са потвърдили, че такива неща, като това от през вчерашния ден, не вършат. “Изяли сме не едно, две дървета за това, че приказваме непосредствено и непосредствено. Борисов и всички ние споделяме нещата такива, каквито са, само че истината е, че когато обстоятелствата са такива – лицемерие е да не ги кажеш. Аз четох няколко пъти решението на съда за ареста на Борисов и съдията написа вътре – неспособно, погрешно и незаконно. Няма по какъв начин да мълчиш. Тая национална полезност Бойко Рашков – той в действителност ли е толкоз несръчен, или нещо не е както би трябвало? Този “литмус ” е събитие ”. Аз участвам на вътрешните комисии, в които Атанас Атанасов и Бойко Рашков с влюбени погледи си изясняват по какъв начин едно време, когато е имало Първо основно следствено ръководство, било ужасно ” разяснява Манев.

ГЕРБ в Перник

Беновска попита Маноил Манев какво ще каже на Бойко Борисов в този момент като отидат в Перник и какво би трябвало да е основното за ГЕРБ, с цел да се върнат на власт. Депутатът от ГЕРБ отговори, че доста желае да чуе какво Борисов ще каже в Перник, тъй като всичко, което мислят и събират в себе си, би трябвало да бъде казано през днешния ден и да се отиде на избори. Манев акцентира, че в градовете не се срещат единствено със симпатизанти и членове на ГЕРБ и по улиците ги стопират хора с апел да “изриват ” сегашната власт.

Подаръците

Беновска попита Манев с каква ябълка да го изпрати при Борисов, а той отвърна, че избира леко киселите, тъй като във всяко нещо има доза на осъзнаване – за него зелена, за Борисов алена. Депутатът от ГЕРБ подари на предаването своите книги “Стига, рече Господ ” и “Орденът на оръжието ”. Водещата подари на събеседника си тениска Харвард, както и Конституцията на Р. България, съпроводена от български байрак.

Така приключи диалогът сред Маноил Манев и Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване “Беновска пита ” по “Радио К2 ” и онлайн във Facebook и Ютюб на 23-ти юли 2022 година.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР