Манията да не се разболеем, позната като хипохондрия, източва годишно

...
Манията да не се разболеем, позната като хипохондрия, източва годишно
Коментари Харесай

Хипохондриците струват 56 млн. паунда на здравната система във Великобритания

Манията да не се разболеем, позната като меланхолия, източва годишно от публичните здравни служби на Англия към 56 милиона паунда, оповестява Франс прес.

Агенцията цитира изследване на английския Национален институт за здравни проучвания. Хипохондриците губят време и обилни средства на системата с мнимите си заболявания. Те стават все по-многобройни в ерата на интернет. " Когато идват при своето джипи, те вадят лист от няколко страници за вероятни свои болести, изваден от мрежата. Лекарят би трябвало да ги чете много дълго време ", разяснява проф Питър Тайрър от лондонския " Импириъл колидж ", създател на изследването.

" Доктор Google " е същинска златна мина за информация, само че той не оправя нещата! ", продължи професорът. Изследването акцентира какъв брой е значима вярната диагностика на лекарите, с цел да се пресече явлението. Трябва да се развият и когнитивните лечения, с цел да се понижи стресът, обвързван със страха от заболяване.

Неотдавна в пет британски лечебни заведения бяха извършени курсове със упоменатите лечения, в които бяха включени 444 пациенти хипохондрици. Те бяха водени от медици, медицински сестри, психолози и бяха реализирани обнадеждващи резултати
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР