Мания по нова дрога е на път да взриви спокойствието

...
Мания по нова дрога е на път да взриви спокойствието
Коментари Харесай

Враца трепери: Тийнейджъри полудяха по нова дрога преди празниците

Мания по нова дрога е на път да взриви спокойствието на врачани пред Коледно-новогодишните празници. Увлечението тресе най-вече младежите, които елементарно стигат до така наречен " китайски чай ", който е наличен, само че подъл, съобщи " Конкурент ".
За да пресече рисковата мода, от известно време чиновници на полицейското ръководство във Враца изнасят лекции в локалните учебни заведения. Срещите със чиновници на Министерство на вътрешните работи се пазят в загадка от медии и обществеността, с цел да не се всява боязън. При сходна среща преди дни обаче цивилните ченгета разкрили от рисковия " китайски чай " у ученик на елитно учебно заведение.

Според специалисти новата дрога е синтетичен артикул - направен от растителна маса, който потребителите назовават " билка ". Последният шлагер на пазара е MDMB - шмика, и една доза коства сред 5 и 10 лв., а от нея могат да се надрусат четирима. Тя е налична и може да се поръча без ограничавания - както в интернет, по този начин и от дилъри.

Лекари настояват, че този вид дрога предизвиква дихателни конвулсии, сходни на остра белодробна непълнота и сърдечен арест. Понякога прекъсването на сърцето е съдбовно и провокира необратими последствия. В последните дни се появиха съмнения, че пушенето на сходен отпадък е умъртвило 18-годишния зрелостник от Професионалната гимназия по търговия и ресторантьорство Кристиян Братоевски от Борован, което потресе Враца при започване на седмицата.

Поне 2 месеца ще са нужни на лекарите да открият точните аргументи за гибелта на Кристиян Братоевски. Толкова време ще лишават всички нужни експертизи, които ще бъдат направени във Висшия медицински институт. Аутопсията, направена на умрелия в съня си младеж в нощта против 27 ноември, е посочила, че няма забележима физическа причина за кончината му. Резултатите от токсикологичното проучване и биохимията обаче ще бъдат ясни не по-рано от средата на януари, твърди неизвестен източник.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР