Филипините ще снабдят снабдяването на войските в Южнокитайско море след блока на Пекин

...
МАНИЛА (Ройтерс) - Филипинските въоръжени сили заявиха в събота, че
Коментари Харесай

МАНИЛА (Ройтерс) - Филипинските въоръжени сили заявиха в събота, че отново ще се опитат да снабдят снабдяването на войски, разположени в ръждясал кораб от ерата на Втората световна война на риф в Южнокитайско море, след като Китай блокира предишен опит с водни оръдия.

„Това упражняване на нашите суверенни права и юрисдикция е доказателство за нашата твърда вяра в базирания на правила международен ред, който е в основата на регионалния мир и стабилност“, каза в изявление говорителят на въоръжените сили Медел Агилар.

Манила подаде дипломатически протест срещу Пекин този месец, след като бреговата охрана на Китай използва водни оръдия и „опасни“ ходове, за да попречи на Филипините да изпращат доставки до шепа войски във Втората Томасова плитчина.

Китай претендира за почти цялото Южнокитайско море, твърдение, отхвърлено в международен план, докато Малайзия, Виетнам, Бруней, Тайван и Филипините имат различни претенции към определени райони.< /p>

Манила призовава всички съответни страни да зачитат нейния суверенитет и юрисдикция над нейните морски зони, каза Агилар, добавяйки, че Манила подкрепя мирното уреждане на спорове.

Китайското посолство в Манила не направи това веднага отговорете на искане за коментар. Китайската брегова охрана каза на 7 август, че е казала на Филипините да не изпращат кораби до плитчината и да не изпращат "строителни материали, използвани за мащабен ремонт и укрепване" на военния кораб.

Филипините умишлено свали военния кораб на сушата през 1999 г. като част от претенциите си за суверенитет върху плитчината, която се намира в неговата изключителна икономическа зона от 200 мили. заплахи и принуда, както и нашия ангажимент за спазване на върховенството на закона", казаха въоръжените сили.

През 2016 г. международно арбитражно решение обезсили претенциите на Китай за почти цялото Южнокитайско море.

Китай, който не признава решението, е построил изкуствени острови с писти и ракети земя-въздух в Южнокитайско море.

(Доклад от Нийл Джером Моралес; Редактиране от Уилям Mallard)

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР