МАНИЛА (Ройтерс) – Президентът на Филипините Фердинанд Маркос младши каза,

...
МАНИЛА (Ройтерс) – Президентът на Филипините Фердинанд Маркос младши каза,
Коментари Харесай

Филипините искат да започнат нови проекти за проучване на енергия в Южнокитайско море

МАНИЛА (Ройтерс) – Президентът на Филипините Фердинанд Маркос младши сподели, че страната му работи за разрешаване на „ проучвателни проблеми “ в Южнокитайско море, с цел да може да стартира нова сила проучвателни планове в богатия на запаси воден път, с цел да отговори на енергийните потребности на своята нация.

Маркос, в изявление за японски медии в събота, сподели, че напрежението в Южнокитайско море е „ по-скоро повишено, в сравнение с намаляло “ през последните месеци, предупреждавайки, че един „ по-настоятелен Китай “ съставлява „ същинско предизвикателство “ за неговите азиатски съседи.

Филипините и Китай възобновиха полемиките за взаимно изследване на петролни и газови запаси в Южнокитайско море, където двамата нациите спорят от десетилетия за суверенните права за създаване на естествени запаси в стратегическия воден път.

Но е реализиран " доста дребен прогрес " във връзка с договарянията, сподели Маркос, съгласно прессъобщение от неговия офис до момента в който участва на среща на върха в Токи...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР