МАНИЛА, Филипините (AP) — Правителството на филипинския президент Фердинанд Маркос

...
МАНИЛА, Филипините (AP) — Правителството на филипинския президент Фердинанд Маркос
Коментари Харесай

Експертът на ООН казва, че трябва да се направи повече за справяне с нарушенията на човешките права във Филипините

МАНИЛА, Филипините (AP) — Правителството на филипинския президент Фердинанд Маркос младши предприе стъпки за справяне с нарушаванията на човешките права в страната, в това число убийствата на публицисти и правозащитници, сподели специалист на Организация на обединените нации в петък. Въпреки това би трябвало да се направи повече, сподели тя, в това число обезпечаване на отчетност.

Забележките на специфичния докладчик на Организация на обединените нации Ирен Хан пристигнаха в края на съвсем двуседмично посещаване — по покана на държавното управление — за оценка на изискванията на правата във Филипините, където тя се срещна с публични лица и деятели, както и арестуван публицист.

Хан сподели, че е подчертала нуждата администрацията на Маркос да търси правдивост за жертвите на правата при неговия предходник Родриго Дутерте.

Групите наблюдаващи описаха термина на Дутерте като „ злополучие за човешките права “ заради необятно публикувани нарушавания, в това число убийствата на хиляди най-вече небогати обвинени в брутална акция против опиатите. Между...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР