Манифестът на Партията на европейските социалисти е план за бъдещето

...
Манифестът на Партията на европейските социалисти е план за бъдещето
Коментари Харесай

Станишев в Мадрид: Манифестът на ПЕС е план за бъдещето на Европа


Манифестът на Партията на европейските социалисти е проект за бъдещето на Европа - свободна, демократична, обективна и солидарна. Това съобщи президентът на ПЕС Сергей Станишев на втория ден на конгреса в Мадрид, на който ще бъде признат манифестът за европейските избори, озаглавен "Нов обществен контракт за Европа ", съобщи Българска телеграфна агенция.

На форума участва испанският министър председател и водач на Испанската социалистическа партия Педро Санчес, който е и хазаин на конгреса. Тук са и министър председателите на Португалия и Швеция, както и ръководителят на групата на социалистите и демократите в Европейския парламент Удо Булман и общият претендент на ПЕС за ръководител на Европейска комисия Франс Тимерманс.

"Всички от нашето семейство са доста удовлетворени от този манифест. Вчера вечерта имахме вечеря на водачите, която продължи до среднощ, и всички са на мнение, че той не е просто декларация за планове, това е проект за бъдещето на Европа ", разяснява Сергей Станишев пред български публицисти.

В началото на изявлението си на конгреса Сергей Станишев благодари на испанския министър председател Педро Санчес за топлото посрещане в Мадрид и за това, което е направил за Испания и за Европа през последната година. Той пое риска да изведе хората на Испания от отчаянието и да даде вероятност и вяра, той възвърна оптимизма, означи Станишев. Президентът на ПЕС изрази терзание от дейностите на Народната партия и дясноцентристката "Сиудаданос " в Испания, които "избелват " облика на рисковата десница, дават й нова легитимност. "Те са подготвени за заветен съюз с дявола ", акцентира Станишев във връзка идните предварителни избори в Испания на 28 април.

Станишев описа, че през вчерашния ден е имал опция да види произведение на изкуството, което приказва на целия свят - "Герника " на Пабло Пикасо. Стояхме хипнотизирани пред тази картина, само че също по този начин уплашени от болката и виковете на човешките жертви по време на войната, уточни той. "Наша задача е да не отстъпим пред национализма ", съобщи президентът на ПЕС. Според него европейските социалисти могат да завоюват идните избори, в случай че са единни и останат покрай хората.

Председателят на Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал Удо Булман разяснява, че са пристигнали в Мадрид да стартират обществената гражданска война. Искаме Европа да бъде обективна, свободна и устойчива и тази смяна стартира от Мадрид, уточни той. Ще се борим за тази радикална смяна, разказана в манифеста, тя стартира с Педро Санчес, с Франс Тимерманс, добави Булман.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР